Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering en financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis kan u inzichten opleveren voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en UMC's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

De Verrichtingenthesaurus in de praktijk

Een goede registratie van verrichtingen in het EPD levert verschillende voordelen op voor de arts en het ziekenhuis. Welke? Dat ziet u in onze nieuwe video.

Klik hier voor de video

Foto De Verrichtingenthesaurus in de praktijk

Uitgelicht

Rapportage over macro-ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg

​Vandaag is voor het eerst ZOOM gepubliceerd. Deze rapportage, die meerdere malen per jaar verschijnt, bevat kerncijfers over macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg. DHD brengt ZOOM in opdracht van de NVZ en NFU uit om inzicht te geven in de financiële ontwikkelingen en prestaties op landelijk niveau.

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Vergelijk twee perioden met elkaar in de marktaandelentool

​De marktaandelentool in het DHD-dashboard is voorzien van nieuwe functionaliteiten. Vanaf nu kunnen twee perioden met elkaar worden vergeleken en zien gebruikers in één oogopslag het marktaandeel binnen het eigen verzorgingsgebied. Door een nieuwe indeling is de navigatie bovendien vereenvoudigd.

Lees dit artikel...


Diagnose- en Verrichtingenthesaurus gepubliceerd in nieuw uitleverformaat

Donderdag 12 december zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus (3.6) en de Verrichtingenthesaurus (2.8) gepubliceerd in uitleverformaat 4.1. Met dit nieuwe datamodel zijn de velden begindatum, mutatiedatum en einddatum voor elk kenmerk gevuld. Uitleverformaat 4.0 wordt vanaf deze maand niet meer gepubliceerd. De impact van deze wijziging is minimaal.

Lees dit artikel...


Meer nieuws