Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering & financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis kan u inzichten opleveren voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en UMC's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

De Verrichtingenthesaurus in de praktijk

Een goede registratie van verrichtingen in het EPD levert verschillende voordelen op voor de arts en het ziekenhuis. Welke? Dat ziet u in onze nieuwe video.

Klik hier voor de video

Foto De Verrichtingenthesaurus in de praktijk

Uitgelicht

Laatste nieuws

Nieuwe functionaliteiten en data in het DHD-dashboard

​De afgelopen periode zijn diverse tools in het DHD-dashboard bijgewerkt met nieuwe functionaliteiten en data. Zo zijn sinds deze zomer de Verkoopprijzenbenchmark over 2019 en Verwijsgedrag huisartsen over 2018 beschikbaar. Ook zijn extra downloads toegevoegd aan het thema marktinformatie die gebruikers uitgebreidere analysemogelijkheden bieden.

Lees dit artikel...


Gebruikersdag OmniQ 27 november 2019

We nodigen u van harte uit voor de gebruikersdag OmniQ op woensdag 27 november 2019. Na afloop van deze bijeenkomst weet u alles over de vernieuwingen en het aanleverproces. Zo kunt u goed voorbereid van start met het aanleveren van de kwaliteitsindicatoren voor de Transparantiekalender, de Basisset MSZ en/of Revalidatie Nederland. Experts van de IGJ, NVZ, NFU, Zorginstituut Nederland en DHD zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Lees dit artikel...


Meer nieuws