Waar bent u naar op zoek?

Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Oude browsersversies vanaf 1 februari niet meer ondersteund

In het kader van beveiligingseisen gaat DHD op 1 februari 2018 over naar de ondersteuning van TLS 1.2. Browsers met oudere TLS-versies worden vanaf deze datum niet meer ondersteund. Dit betekent dat de website en onze producten op het domein dhd.nl niet bereikbaar zijn als uw browser ingesteld staat op versie 1.0 of 1.1. Volgens onze gegevens betreft het minder dan 1,5% van alle bezoekers van onze websites.​

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Nieuwe ICD-10 codeadviezen januari 2018 beschikbaar

Vanaf nu is het document 'Codeadviezen Expertgroep ICD-10 versie 20180101' te downloaden via deze pagina. Aan de bestaande ICD-10 codeadviezen zijn vijf nieuwe adviezen toegevoegd en één advies is gemuteerd. Verder is een aantal kleine tekstuele aanpassingen doorgevoerd. Een overzicht van de wijzigingen vindt u op pagina 113 van het document. De adviezen en mutaties zijn vastgesteld door de expertgroep ICD-10.

Lees dit artikel...


Verrichtingenthesaurus in productie; klaar voor implementatie

Vrijdag 22 december is de eerste productieversie van de Verrichtingenthesaurus uitgeleverd. De lijst met medisch relevante verrichtingen is daarmee klaar voor implementatie in de ziekenhuizen. Dankzij een grondige voorbereiding met ondersteuning van veel partijen sluit de Verrichtingenthesaurus goed aan bij de praktijk.

Lees dit artikel...


UMC Utrecht rondt impactanalyse Verrichtingenthesaurus af

Het UMC Utrecht heeft met ondersteuning van DHD een impactanalyse voor de Verrichtingenthesaurus uitgevoerd. Tijdens deze analyse is op hoofdlijnen onderzocht wat de impact van de Verrichtingenthesaurus zal zijn op processen en systemen. De uitkomst: invoering is een grote klus, maar levert ook veel op.

Lees dit artikel...


Meer nieuws