Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering en financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis levert inzichten op voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen in het epd en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en umc's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

De Verrichtingenthesaurus in de praktijk

Een goede registratie van verrichtingen in het epd levert diverse voordelen op voor de arts en het ziekenhuis. Welke? Dat ziet u in onze video over de Verrichtingenthesaurus.

Klik hier voor de video

Foto De Verrichtingenthesaurus in de praktijk

Uitgelicht

Laatste nieuws

LBZ-registratiejaar 2019 afgesloten > Rapport LBZ-indicatoren verstuurd

Op 30 april is registratiejaar 2019 van de medische LBZ afgesloten. Ondanks de ontwikkelingen rond COVID-19 zijn de data sneller aangeleverd dan voorgaande jaren en is bovendien de kwaliteit van de aangeleverde bestanden gestegen. Op basis van deze data is onder andere het Rapport LBZ-indicatoren samengesteld, dat deze week is verstuurd naar de ziekenhuizen.

Lees dit artikel...


ICD-10 codeadviezen mei 2020 gepubliceerd

Vanaf vandaag zijn de ICD-10 codeadviezen van mei 2020 beschikbaar via deze pagina. Deze versie bevat acht nieuwe adviezen. Een overzicht van deze nieuwe adviezen en de wijzigingen vindt u op pagina 135 van het document 'Codeadviezen Expertgroep ICD-10 versie 20200501'. Graag maken wij u extra attent op codeadvies 1-5 COVID-19, dat met terugwerkende kracht is ingegaan per 1 januari 2020.

Lees dit artikel...


Meer nieuws