Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering en financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis levert inzichten op voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen in het epd en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en umc's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Laatste nieuws

Derde ziekenhuis over op Verrichtingenthesaurus

​Na Noordwest Ziekenhuisgroep en Ziekenhuis St Jansdal heeft ook het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) de Verrichtingenthesaurus in gebruik genomen. DHD heeft CWZ begeleid bij het implementeren van deze landelijke standaard voor het vastleggen van medische verrichtingen. William van der Stappen, CMIO van CWZ, omschrijft de overgang naar de Verrichtingenthesaurus als een belangrijke stap naar meer uniformiteit en standaardisatie in de verslaglegging. 

Lees dit artikel...


Nieuwe data beschikbaar in SKI

In april en mei 2021 hebben instellingen hun gegevens voor de Transparantiekalender, Basisset MSZ en Revalidatie Nederland over 2020 aangeleverd via OmniQ. Ook heeft DHD de Basisset MSZ 2018-2020 dit jaar voor het eerst ontvangen van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Een deel van deze gegevens is nu beschikbaar in Spiegelinformatie Kwaliteitsindicatoren (SKI). De Basisset MSZ 2020 komt in juli beschikbaar in SKI, nadat deze gegevens openbaar beschikbaar zijn gesteld.

Lees dit artikel...


Workshop Data-analyse downloads DHD-dashboard

Voor gebruikers van de tools in het DHD-dashboard die meer uit de beschikbare downloads willen halen organiseren we 27 juli een verdiepende workshop. Hierin krijgen gebruikers handvatten voor het uitvoeren van gepersonaliseerde analyses en leren ze hun eigen stuurinformatie uit de downloadbestanden te halen.

Lees dit artikel...


Meer nieuws