Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering en financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis levert inzichten op voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen in het epd en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en umc's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Bijeenkomst 7 juni: Zeldzame aandoeningen zichtbaar in data

Om de zorg voor patiënten met een zeldzame aandoening te verbeteren is inzicht in de patiëntenpopulaties essentieel. Maar deze patiënten zijn vaak lastig te traceren. Tijdens een bijeenkomst op dinsdag 7 juni 2022 laten diverse sprekers u zien hoe data hierbij kunnen helpen. Dit doen we vanuit een visie op patiëntenzorg en diagnostiek, maar zeker ook aan de hand van praktische voorbeelden.  

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Medische data Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg 2021 compleet

75 ziekenhuizen sloten op 30 april registratiejaar 2021 van de medische LBZ af. Samen registreerden zij bijna 1,6 miljoen klinische opnamen en langdurige observaties, 293 miljoen verrichtingen en ruim 10 miljoen diagnosen. Zowel de ziekenhuizen als DHD leveren jaarlijks veel inspanningen om het registratiejaar volledig, tijdig en kwalitatief goed af te sluiten. 

Lees dit artikel...


Digitale Rapportage LBZ-indicatoren beschikbaar

​Alle ziekenhuizen hebben sinds maandag 16 mei toegang tot de Rapportage LBZ-indicatoren van hun instelling. Hiermee krijgen gemachtigde contactpersonen inzicht in de HSMR (voorlopig), Onverwacht Lange Opnameduur (OLO) en Heropnamenratio van hun instelling in 2021, afgezet tegen het landelijk gemiddelde.

Lees dit artikel...


Jaaroverzicht 2021

​We blikken graag met u terug naar 2021. In dit jaarbeeld ziet u hoe DHD de zorginstellingen het afgelopen jaar heeft ondersteund bij de processen om data efficiënt en veilig vast te leggen en aan te leveren en het potentieel van de data zo goed mogelijk te benutten. Bij welke activiteiten was u betrokken of zijn relevant voor u?

Lees dit artikel...


Meer nieuws