Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering en financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis levert inzichten op voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen in het epd en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en umc's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Zeldzame ziekten: van bronregistratie tot reis door Europa (artikel)

De Diagnosethesaurus wordt uitgebreid met ORPHAcodes voor het registreren van zeldzame ziekten. Klinisch geneticus Wendy van Zelst-Stams vertelt over het belang van goede bronregistratie om kennis te vergroten, passend beleid te maken en de zorg voor patiënten met een zeldzame aandoening te verbeteren. ‘Door meer data en kennis te delen binnen Europese referentienetwerken versnellen we de toegang tot de juiste behandelmethodes.’ Lees hier het volledige artikel

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

ZOOM: Impact tweede coronagolf en (online) inloopuur

In de ZOOM-rapportage publiceert DHD elk kwartaal de actuele kerncijfers over macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg. In het rapport dat vandaag is uitgebracht is bovendien de impact van de COVID-crisis op de ziekenhuiszorg in heel 2020 inzichtelijk gemaakt (inclusief de tweede golf). Heeft u vragen over het rapport? Op 20 april kunt u deelnemen aan het online ZOOM-inloopuur.

Lees dit artikel...


Meer nieuws