Waar bent u naar op zoek?

Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Laatste nieuws

Jaarafsluiting medische LBZ-data nadert

​Voor medisch codeurs één van de drukste tijden van het jaar: de jaarafsluiting van het medische gedeelte van de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ). Vóór 1 april 2018 dienen alle benodigde gegevens over registratiejaar 2017 te zijn aangeleverd. 

Lees dit artikel...


Vergelijk de registratie van Charlson comorbiditeitgroepen met landelijke cijfers

De Casemix-Monitor in de Hospital Data Viewer (HDV) is uitgebreid met de Charlson comorbiditeitgroepen. U kunt hiermee de geregistreerde comorbiditeitgroepen van uw ziekenhuis vergelijken met de landelijke cijfers en mogelijke afwijkingen in de LBZ-registratie identificeren en adresseren. De Charlson comorbiditeitgroepen worden meegewogen in de berekening van de HSMR en Heropnamenratio. 

Lees dit artikel...


Marktinformatie tweede kwartaal 2017 beschikbaar in DHD-dashboard

De marktinformatie op basis van de financiële LBZ-data is geactualiseerd en bevat nu de data van het tweede kwartaal van 2017. U kunt op drie manieren gebruikmaken van de marktinformatie in het DHD-dashboard: door middel van een interactieve kaart, een analysetool en een download. Hiermee kunt u zowel snelle als uitgebreide marktanalyses uitvoeren. 

Lees dit artikel...


Meer nieuws