Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Komt u ook in 2019 naar onze evenementen?

Symposia, workshops, kennissessies, gebruikersdagen... Dank u wel voor uw waardevolle inbreng tijdens onze evenementen in 2018! Uiteraard hebben we ook in 2019 een breed aanbod aan events. Bent u er weer bij?

Evenementenkalender 2019

Foto Komt u ook in 2019 naar onze evenementen?

Uitgelicht

OmniQ geopend voor kwaliteitsindicatoren 2018

​Donderdag 29 november – ruim een maand eerder dan gepland – is OmniQ geopend voor het invoeren van de kwaliteitsindicatoren voor registratiejaar 2018. U kunt in OmniQ alle indicatoren ten behoeve van de Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland), de Basisset MSZ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd) en Inzicht in Revalidatie (Revalidatie Nederland) aanleveren.

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Meer nieuws