Waar bent u naar op zoek?

Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

DHD-gids

​​In de DHD-gids vindt u een overzicht van alle producten en diensten van DHD. Per onderdeel leest u wat u ermee kunt doen, voor wie het bedoeld is, wanneer het beschikbaar is en bij wie u terecht kunt voor meer informatie.​

Vraag DHD-gids aan

Foto DHD-gids

Uitgelicht

Publicatie Diagnosethesaurus versie 2.26

​​​Op 27 juli is de nieuwste versie – versie 2.26 – van de Diagnosethesaurus gepubliceerd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

- Het doorvoeren van een deel van de aanpassingen aan het subspecialisme neonatologie behorende tot kindergeneeskunde. Deze wijzigingen komen vanuit de Gynaecologie-Neonatologie-lijst. 

- Het doorvoeren van wijzigingsverzoeken voor het specialisme Heelkunde.

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

DHD lanceert T-Rex

​​​​De T-Rex is ontwikkeld als hulpmiddel voor de Diagnose- en Verrichtingenthesaurus. U kunt met de T-Rex eenvoudig en snel diagnosetermen uit de Diagnosethesaurus opzoeken. Naar aanleiding van de uitlevering van de bètaversie van de Verrichtingenthesaurus op 7 juli, komen ook de verrichtingentermen binnenkort beschikbaar in de T-Rex.

Lees dit artikel...


Meer nieuws