Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering en financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis levert inzichten op voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen in het epd en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en umc's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Bouw nieuw dataplatform Landelijke Traumaregistratie gestart

​In opdracht van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) realiseert DHD samen met de afdeling Advanced Data Management (ADM) van het LUMC een toekomstbestendig dataplatform voor de Landelijke Traumaregistratie (LTR). De partijen werken hierbij nauw samen met onder andere regiomanagers en datamanagers uit de ziekenhuizen.   

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Inzicht in acute zorg met nieuwe monitor

​De topklinische ziekenhuizen in de STZ hebben sinds 1 november inzicht in de data over de acute zorg via een nieuwe online monitor. De inzichten kunnen zij gebruiken voor het optimaal inrichten van de acute zorg. De Monitor acute zorg is door DHD ontwikkeld op initiatief van de STZ. Mogelijk komt de monitor binnenkort beschikbaar voor alle ziekenhuizen; de STZ en NVZ zijn hierover met elkaar in gesprek.

Lees dit artikel...


Federatie Medisch Specialisten formeel toegetreden tot DHD-bestuur

​De NVZ, de NFU, de Federatie Medisch Specialisten (Federatie) en DHD zijn verheugd mee te kunnen delen dat de Federatie vanaf 28 oktober 2022 formeel onderdeel uitmaakt van het bestuur van de stichting DHD. Hiermee wordt de betrokkenheid van medisch specialisten bij de organisatie van de datastromen en informatievoorziening voor en over de medisch-specialistische zorg verder vergroot. Dat is belangrijk omdat goede data en stuurinformatie onmisbaar zijn bij het aangaan van de uitdagingen waar de gezondheidszorg de komende jaren mee wordt geconfronteerd.

Lees dit artikel...


Meer nieuws