Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Productgids en jaarbeeld nu beschikbaar

Onze nieuwe gidsen zijn verschenen. In de productgids vindt u een overzicht van onze producten en diensten binnen de thema's Patiëntenzorg & kwaliteit, Bedrijfsvoering & financiën en Registratie & data. Wilt u terugblikken op wat DHD in 2018 heeft gedaan? Dat kan in ons jaarbeeld.

Klik hier om de gidsen te downloaden

Foto Productgids en jaarbeeld nu beschikbaar

Uitgelicht

Deelsessies Landelijke themabijeenkomst kwaliteit van zorg bekend

Eind juni is het zover: de jaarlijkse Landelijke themabijeenkomst kwaliteit van zorg. Met dit jaar als thema ‘op zoek naar de verloren patiënt’. Naast het plenaire programma kunt u zich ook opgeven voor twee interactieve deelsessies:

1. Terugdringen adverse events bij geneesmiddelengebruik
2. LBZ: indicatoren en meer
3. De toekomst van de Heropnamenratio (in samenwerking met CBS)
4. De verloren patiënt in beeld: ervaringen delen met elkaar

Lees verder voor een beschrijving van de sessies.

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Automatische codering van dagopnamen: het vervolg

Automatische codering van dagopnamen is een onderwerp dat leeft onder de ziekenhuizen. Dat bleek tijdens de openingsbijeenkomst op 11 maart, waar maar liefst 40 deelnemers aanwezig waren. Op basis van de goede input tijdens deze bijeenkomst zijn we druk bezig met het vervolgtraject.

Lees dit artikel...


Gegevens Transparantiekalender en Medisch Specialistische Revalidatie 2018 beschikbaar in SKI

Ziekenhuizen, ZBC’s en revalidatiecentra hebben via OmniQ hun gegevens voor de Transparantiekalender 2018 aangeleverd. Deze gegevens zijn nu voor alle instellingen beschikbaar als benchmark in SKI. Voor de revalidatie-instellingen zijn tevens de interne indicatoren voor 2018 beschikbaar. De indicatoren van de Basisset MSZ 2018 van de IGJ worden uiterlijk eind juni aan SKI toegevoegd.

Lees dit artikel...


Meer nieuws