Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering en financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis levert inzichten op voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen in het epd en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en umc's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

De Verrichtingenthesaurus in de praktijk

Een goede registratie van verrichtingen in het epd levert diverse voordelen op voor de arts en het ziekenhuis. Welke? Dat ziet u in onze video over de Verrichtingenthesaurus.

Klik hier voor de video

Foto De Verrichtingenthesaurus in de praktijk

Uitgelicht

De datahub voor kwaliteitsregistraties

​Eind 2019 hebben het NVZ- en NFU-bestuur DHD de opdracht gegeven voor het inrichten van een datahub voor kwaliteitsregistraties. Momenteel leveren ziekenhuizen de data voor kwaliteitsregistraties aan een groot aantal verschillende organisaties. Dit resulteert in inefficiënte processen, verlies van grip op de datastromen en hoge administratieve lasten en kosten. Op deze gebieden is veel winst te behalen.

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Nieuwe ZOOM-rapportage verschenen

Vandaag is de nieuwste editie van ZOOM verschenen: een periodieke rapportage met kerncijfers over de macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg. De rapportage is door DHD gemaakt in opdracht van de NVZ en NFU.

Lees dit artikel...


Meer nieuws