Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering en financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis levert inzichten op voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen in het epd en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en umc's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Laatste nieuws

Gepast gebruik van biologicals in de reumatologie

​In opdracht van Zorgevaluatie en Gepast Gebruik (ZE&GG) bracht DHD dit najaar spiegelinformatie uit over de dosering van biologicals in de reumatologie. Door de doseringen te monitoren, kunnen partijen met elkaar in gesprek om het voorschrijven van biologicals boven de registratiedosering te verminderen.

Lees dit artikel...


De allerbeste wensen voor 2021

2020 is een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Eens te meer werd duidelijk hoe cruciaal de zorg is. Er ging en gaat terecht veel lof naar de zorgmedewerkers die alle zeilen bijzetten om de coronacrisis zo goed mogelijk door te komen. Ook wij willen hen hartelijk danken!

Lees dit artikel...


Meer nieuws