Waar bent u naar op zoek?

Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Workshops DHD-dashboard 2018: de mogelijkheden en zelf aan de slag

​Gebruikt u het DHD-dashboard en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Of gebruikt u het nog niet, maar wilt u dit wel gaan doen? In 2018 staan weer meerdere workshops DHD-dashboard gepland, waarin u alles hoort over de inhoud en het gebruik van het DHD-dashboard. Ook gaat u aan de slag met het analyseren van uw eigen data (of fictieve data) uit het dashboard. De workshop is met name interessant voor de afdelingen Financiën & Control, Zorgverkoop en Marketing. Er zijn maximaal tien deelnemers per workshop, waardoor er voldoende ruimte is voor het stellen van vragen.

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Publicatie Verrichtingenthesaurus bèta 4

Op 26 oktober is de vierde bèta-versie van de Verrichtingenthesaurus gepubliceerd. In deze uitlevering zijn 25 specialismen opgenomen, waaronder nu ook de specialismen Longziekten en Revalidatie. Aan de hand van de bèta-versie kunnen ziekenhuizen alvast analyseren wat de impact is van het gebruik van de Verrichtingenthesaurus op technisch en administratief vlak.

Lees dit artikel...


Meer nieuws