Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering en financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis levert inzichten op voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen in het epd en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en umc's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

De Verrichtingenthesaurus in de praktijk

Een goede registratie van verrichtingen in het epd levert diverse voordelen op voor de arts en het ziekenhuis. Welke? Dat ziet u in onze video over de Verrichtingenthesaurus.

Klik hier voor de video

Foto De Verrichtingenthesaurus in de praktijk

Uitgelicht

Tweede ZOOM-rapportage 2020 verschenen

​De nieuwste uitgave van de ZOOM-rapportage is vandaag verschenen. In ZOOM worden de kerncijfers over de macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg gegeven. DHD maakt deze rapportage in opdracht van de NVZ en NFU.

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Uitkomsten CBS-onderzoek naar nieuw OLO-model

DHD heeft het CBS gevraagd onderzoek te doen naar de ontwikkeling van een nieuw model voor de berekening van de indicator Onverwacht Lange Opnameduur (OLO). Met de huidige indicator bestaan er verschillen tussen typen ziekenhuizen (UMC’s, topklinische en algemene ziekenhuizen) in het OLO-percentage, die mogelijk verklaard worden door onvoldoende case-mix correctie.

Lees dit artikel...


Definitieve cijfers 2019 toegevoegd aan HDV

Er zijn updates doorgevoerd in de HDV waardoor deze nu dezelfde cijfers bevat als het Rapport LBZ-indicatoren 2019. Daarnaast is in de HDV een aparte diagnosegroep aangemaakt voor COVID-19 en zijn vanaf nu ook ongecodeerde opnamen beschikbaar in het instrument.

Lees dit artikel...


Meer nieuws