Waar bent u naar op zoek?

Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Oude browsersversies vanaf 1 februari niet meer ondersteund

In het kader van beveiligingseisen ondersteunt DHD vanaf 1 februari 2018 uitsluitend nog TLS 1.2 (en hoger, zodra deze beschikbaar komt). Browsers met oudere TLS-versies worden vanaf deze datum niet meer ondersteund. Dit betekent dat de website en onze producten op het domein dhd.nl niet bereikbaar zijn als uw browser ingesteld staat op versie 1.0 of 1.1. Volgens onze gegevens betreft het minder dan 1,5% van alle bezoekers van onze websites.​

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Jaarafsluiting medische LBZ-data nadert

​Voor medisch codeurs één van de drukste tijden van het jaar: de jaarafsluiting van het medische gedeelte van de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ). Vóór 1 april 2018 dienen alle benodigde gegevens over registratiejaar 2017 te zijn aangeleverd. 

Lees dit artikel...


Uitvraag Enquête Jaarcijfers Ziekenhuizen in OmniQ

​Dit jaar wordt de Enquête Jaarcijfers Ziekenhuizen (EJZ) voor het eerst uitgevraagd in OmniQ. Voorheen gebeurde dit via de website jaarenqueteziekenhuizen.nl. OmniQ is het portaal waar diverse uitvragen gebundeld zijn, waaronder ook de Transparantiekalender van Zorginstituut Nederland.

Lees dit artikel...


Meer nieuws