Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Komt u ook in 2019 naar onze evenementen?

Symposia, workshops, kennissessies, gebruikersdagen... Afgelopen jaar hebben we meer dan 700 medewerkers van ziekenhuizen mogen verwelkomen op onze evenementen. Dank u wel voor uw komst en waardevolle inbreng! Uiteraard hebben we ook in 2019 een breed aanbod aan events. Bent u er weer bij?

Evenementenkalender 2019

Foto Komt u ook in 2019 naar onze evenementen?

Uitgelicht

Laatste nieuws

Eerste uitlevering thesauri in uitleverformaat 4.0

Woensdag 12 december zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus (3.0) en de Verrichtingenthesaurus (2.0) uitgeleverd. In deze versies zijn termen voor de NICE-registratie opgenomen, is de release van de RZ19 van de NZa verwerkt en zijn Sportgeneeskunde-afleidingen voorzien van een DBC-code. De thesauri worden vanaf deze maand gepubliceerd in uitleverformaat 4.0 en niet meer in 3.1 en 3.2.

Lees dit artikel...


Onderzoek naar automatische diagnosecodering van dagopnamen

​DHD gaat onderzoeken of automatische diagnosecodering van dagopnamen met behulp van machine learning mogelijk is. Vervolgens wordt gekeken of deze automatische codering voldoende tijdwinst oplevert voor de ziekenhuizen. Inmiddels hebben meer dan tien ziekenhuizen aangegeven aan dit onderzoek te willen bijdragen.

Lees dit artikel...


‘Van numerieke discussies naar betekenisvolle uitkomsten’

Woensdag 28 november werd registratiejaar 2018 voor de kwaliteitsindicatoren in OmniQ op traditionele wijze afgetrapt met de jaarlijkse gebruikersdag OmniQ. Zo’n honderd adviseurs kwaliteit & veiligheid en andere experts op het gebied van kwaliteitsindicatoren kwamen bijeen in Utrecht om de nieuwste ontwikkelingen te bespreken.

Lees dit artikel...


Meer nieuws