Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering en financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis levert inzichten op voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen in het epd en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en umc's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Inzicht in aandeel digitale consulten

​Een van de ambities van de NVZ is om dit jaar 25% minder fysieke polikliniekbezoeken te laten plaatsvinden door de inzet van digitale zorg. Met de Monitor digitale zorg, ontwikkeld door DHD, kunnen de NVZ-ziekenhuizen hun voortgang inzien. 

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Gezamenlijk grootschalig onderzoek naar long-COVID

​In oktober 2021 gaat een grootschalig onderzoek naar long-COVID van start. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Nivel samen met drie vakgroepen Huisartsengeneeskunde en DHD. De bijdrage van DHD bestaat uit het aanleveren van geanonimiseerde LBZ-data en inbrengen van inhoudelijke expertise.

Lees dit artikel...


Vergelijk uw kwaliteitsindicatoren 2020 in SKI

Ziekenhuizen en revalidatiecentra hebben dit voorjaar via OmniQ hun zorginhoudelijke indicatoren over 2020 aangeleverd voor de Transparantiekalender, Basisset MSZ en Revalidatie Nederland. Dit jaar zijn bovendien voor het eerst indicatoren aangeleverd door Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). De indicatoren over 2020 zijn vanaf nu met andere instellingen te vergelijken via SKI.

Lees dit artikel...


Meer nieuws