Waar bent u naar op zoek?

Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Artikel - Eenmalig registreren voor meervoudig gebruik loont

​'Een mooi voorbeeld van hoe registratie de kwaliteit van zorg daadwerkelijk helpt verbeteren.’ 'Plezierdokter' Guido van den Broek, hoofd-halschirurg bij het Radboudumc, is overtuigd van de voordelen van de Diagnosethesaurus. Maar hoe krijg je bij collega's de knop om? Hij en specialisten bij het Erasmus MC en St Jansdal vertellen hoe zij hiermee omgaan in dit artikel.

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Publicatie Verrichtingenthesaurus bèta 5

Op 23 november is de vijfde bètaversie van de Verrichtingenthesaurus gepubliceerd. In deze uitlevering zijn 26 specialismen opgenomen, waaronder nu ook het specialisme Nucleaire geneeskunde. Aan de hand van de bètaversie kunnen ziekenhuizen alvast analyseren wat de impact is van het gebruik van de Verrichtingenthesaurus op technisch en administratief vlak.

Lees dit artikel...


Meer nieuws