Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Komt u ook in 2019 naar onze evenementen?

Symposia, workshops, kennissessies, gebruikersdagen... Afgelopen jaar hebben we meer dan 700 medewerkers van ziekenhuizen mogen verwelkomen op onze evenementen. Dank u wel voor uw komst en waardevolle inbreng! Uiteraard hebben we ook in 2019 een breed aanbod aan events. Bent u er weer bij?

Evenementenkalender 2019

Foto Komt u ook in 2019 naar onze evenementen?

Uitgelicht

Datakwaliteit: een gedeelde verantwoordelijkheid

​'De nieuwe sterftecijfers zijn er.' Wanneer de collega's van René Huijsman dit horen, weten ze dat het tijd is voor uitgebreide controles van de gegevens in de Hospital Data Viewer (HDV). De coördinator medische codering vertelt in dit artikel hoe sturen op datakwaliteit als een gedeelde verantwoordelijkheid wordt gezien binnen Amsterdam UMC.

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Meer nieuws