Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

10 jaar DHD

DHD is opgericht in 2008 en viert dit jaar dus zijn 10-jarig bestaan! Daar staan we deze zomer bij stil aan de hand van top-10 lijstjes en verhalen die u meenemen naar verleden, heden en toekomst. Elke donderdag plaatsen wij een nieuw artikel!

Bekijk top-10 lijstjes

Foto 10 jaar DHD

Uitgelicht

Laatste nieuws

Nieuwe informatie en visualisaties in Geneesmiddelenmonitor

Vanaf deze week kunt u gebruikmaken van de vernieuwde Geneesmiddelenmonitor. Hierin vindt u een uitgebreide range aan informatie en visualisaties over het gebruik van dure geneesmiddelen in uw ziekenhuis ten opzichte van een peergroup. De informatie is onderverdeeld in vier invalshoeken: 

1. Specialisme

2. Diagnose

3. Geneesmiddel/stofnaam

4. Patiënt

Lees dit artikel...


Meer nieuws