Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Komt u ook in 2019 naar onze evenementen?

Symposia, workshops, kennissessies, gebruikersdagen... Afgelopen jaar hebben we meer dan 700 medewerkers van ziekenhuizen mogen verwelkomen op onze evenementen. Dank u wel voor uw komst en waardevolle inbreng! Uiteraard hebben we ook in 2019 een breed aanbod aan events. Bent u er weer bij?

Evenementenkalender 2019

Foto Komt u ook in 2019 naar onze evenementen?

Uitgelicht

'Vol vertrouwen richting de jaarafsluiting LBZ'

De jaarafsluiting voor de medische LBZ-data staat weer voor de deur. Waar dat voorheen een stressvolle periode was, ziet medisch codeur Jan Pieters van Treant Zorggroep de jaarafsluiting tegenwoordig vol vertrouwen tegemoet. 'Het scheelt enorm dat DHD tussentijds aangeeft hoe je ervoor staat met je aanleveringen, zodat je tijdig kunt ingrijpen.' In dit artikel vertelt Pieters hoe Treant de aanleveringen op orde houdt en geeft hij ziekenhuizen praktische tips.

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Inschrijving Gebruikersdag HDV 2019 geopend

​Net als voorgaande jaren organiseren wij op woensdag 27 maart 2019 de Gebruikersdag HDV. Tijdens deze bijeenkomst nemen we u mee in de doorontwikkelingen van de HDV en wisselen we met u van gedachten over het optimale gebruik van de tool en de interpretatie van de informatie. U kunt zich via deze pagina aanmelden.

Lees dit artikel...


'Exact vastleggen wat we uitvoeren bij de patiënt'

​Onlangs zijn de conciliumcodes voor Plastische chirurgie toegevoegd aan de Verrichtingenthesaurus. Hierdoor kunnen de portfolio's van chirurgen in opleiding automatisch worden gevuld. Plastisch chirurg Léon van Adrichem kijkt uit naar het moment dat de Verrichtingenthesaurus wordt geïmplementeerd in het ziekenhuis. ‘We kunnen straks veel preciezer vastleggen wat we uitvoeren bij de patiënt.’ Klik hier voor het hele artikel >>

Lees dit artikel...


Meer nieuws