Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Productgids en jaarbeeld nu beschikbaar

Onze nieuwe gidsen zijn verschenen. In de productgids vindt u een overzicht van onze producten en diensten binnen de thema's Patiëntenzorg & kwaliteit, Bedrijfsvoering & financiën en Registratie & data. Wilt u terugblikken op wat DHD in 2018 heeft gedaan? Dat kan in ons jaarbeeld.

Klik hier om de gidsen te downloaden

Foto Productgids en jaarbeeld nu beschikbaar

Uitgelicht

Landelijke themabijeenkomst Kwaliteit van zorg 2019

​SAVE THE DATE: donderdag 27 juni 2019

​Noteer deze datum alvast in uw agenda! De jaarlijks terugkerende landelijke themabijeenkomst Kwaliteit van zorg wordt weer gehouden. Deze keer op de bijzondere locatie Castellum Hoge Woerd in Utrecht. Meer informatie over het programma volgt zeer binnenkort op onze website. U kunt zich hier al wel inschrijven. 

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

Productgids en jaarbeeld nu beschikbaar

​Onze nieuwe gidsen zijn verschenen. In de productgids vindt u een overzicht van al onze producten en diensten binnen de thema's Patiëntenzorg & kwaliteit, Bedrijfsvoering & financiën en Registratie & data. Wilt u terugblikken op wat DHD in 2018 heeft gedaan voor de ziekenhuizen? Dat kan in ons jaarbeeld. U kunt beide gidsen hier downloaden.

Lees dit artikel...


Aanlevering kwaliteitsindicatoren verloopt voorspoedig

Sinds 29 november 2018 is OmniQ geopend voor de aanlevering van de kwaliteitsindicatoren voor de Transparantiekalender, de Basisset MSZ en Inzicht in Revalidatie. Inmiddels heeft ruim drie kwart van de instellingen minimaal 80% van de gegevens voor de Transparantiekalender aangeleverd.

Lees dit artikel...


Meer nieuws