Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Productgids en jaarbeeld nu beschikbaar

Onze nieuwe gidsen zijn verschenen. In de productgids vindt u een overzicht van onze producten en diensten binnen de thema's Patiëntenzorg & kwaliteit, Bedrijfsvoering & financiën en Registratie & data. Wilt u terugblikken op wat DHD in 2018 heeft gedaan? Dat kan in ons jaarbeeld.

Klik hier om de gidsen te downloaden

Foto Productgids en jaarbeeld nu beschikbaar

Uitgelicht

Laatste nieuws

Op zoek naar de verloren patiënt - Landelijke themabijeenkomst kwaliteit van zorg 27 juni 2019

​Ondanks de toewijding van zorgprofessionals kan het zijn dat een patiënt niet de zorg ontvangt die hij nodig heeft of dat zelfs onbedoelde zorgschade optreedt. Hoe vindt u de patiënten die minder scherp op het netvlies staan en hoe draagt u hiermee bij aan het verbeteren van de patiëntveiligheid? Dat hoort u tijdens de Landelijke themabijeenkomst kwaliteit van zorg.

Lees dit artikel...


Productgids en jaarbeeld nu beschikbaar

​Onze nieuwe gidsen zijn verschenen. In de productgids vindt u een overzicht van al onze producten en diensten binnen de thema's Patiëntenzorg & kwaliteit, Bedrijfsvoering & financiën en Registratie & data. Wilt u terugblikken op wat DHD in 2018 heeft gedaan voor de ziekenhuizen? Dat kan in ons jaarbeeld. U kunt beide gidsen hier downloaden.

Lees dit artikel...


Meer nieuws