Waar bent u naar op zoek?

Registratiestandaarden

De Diagnose- en Verrichtingenthesaurus ondersteunen ziekenhuizen bij het gestandaardiseerd vastleggen aan de bron ten behoeve van meervoudig gebruik.

Klik hier voor alle registratiestandaarden

Dataverzameling

DHD beheert medische, financiële en administratieve dataverzamelingen en begeleidt ziekenhuizen bij de aanlevering hiervan.

Klik hier voor alle dataverzamelingen

Informatieproducten

Ziekenhuizen krijgen de data die zij aanleveren terug in de vorm van (benchmark)informatie op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering.

Klik hier voor alle informatieproducten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg en het optimaliseren van hun bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en universitair medische centra. We geven die data vervolgens terug in de vorm van informatie. We zijn van en voor alle ziekenhuizen en universitair medische centra in Nederland. DHD is opgericht door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Laatste nieuws

Voorlopige HSMR 2017 beschikbaar

De voorlopige HSMR over registratiejaar 2017 is sinds 16 mei voor alle ziekenhuizen beschikbaar in de beveiligde omgeving Mijn DHD. De personen die door de raad van bestuur gemachtigd zijn om dit bestand te downloaden, zijn hier per e-mail op geattendeerd.

Lees dit artikel...


'Onderbouwd met elkaar in gesprek over geneesmiddelen'

Eind april is een grote update van de Geneesmiddelenmonitor uitgerold. Gebruikers kunnen vanaf nu onder meer inzien voor welke diagnosegroepen de medicatie is voorgeschreven. Daarmee is de Geneesmiddelenmonitor een nog krachtiger instrument geworden voor de ziekenhuisapotheker, stelt Pieter Helmons, ziekenhuisapotheker bij het St Jansdal in Harderwijk.

Lees dit artikel...


Meer nieuws