Patiëntenzorg en kwaliteit

Met onze online instrumenten en rapportages kunt u de kwaliteit van zorg in uw ziekenhuis analyseren en vergelijken met andere instellingen.

Bekijk de producten en diensten

Bedrijfsvoering en financiën

Informatie over de productiecijfers en financiële gegevens van uw ziekenhuis levert inzichten op voor interne sturing en onderhandelingen met verzekeraars.

Bekijk de producten en diensten

Registratie en data

Wij ondersteunen ziekenhuizen bij het eenduidig vastleggen van diagnosen en verrichtingen in het epd en het aanleveren van data.

Bekijk de producten en diensten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Over DHD

Ziekenhuizen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Informatie is daarbij onmisbaar. De stichting DHD (Dutch Hospital Data​) verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en umc's. We geven die data terug in de vorm van informatie en beheren standaarden voor de registratie ervan. We zijn van en voor alle ziekenhuizen in Nederland. DHD is opgericht door de NVZ en NFU. Meer over ons​​​​


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte worden gehouden van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief. ​​U ontvangt dan onze reguliere nieuwsbrieven en themanieuwsbrieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto Nieuwsbrief ontvangen?

Uitgelicht

Inrichting Datahub in volle gang

Medio 2020 is DHD in opdracht van de NVZ en NFU gestart met de inrichting van de Datahub. De Datahub wordt de verbindende schakel tussen de ziekenhuizen die data, waaronder die van kwaliteitsregistraties, aanleveren en de verwerkers van deze data. In dit bericht bieden we u een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen.

Lees dit artikel...


Laatste nieuws

745 gewijzigde concepten in nieuwe uitlevering Diagnose- en Verrichtingenthesaurus

Vandaag zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus (3.14) en de Verrichtingenthesaurus (2.12) gepubliceerd in uitleverformaat 4.1. In totaal zijn 745 concepten gewijzigd. De belangrijkste veranderingen zijn de vervroegde ingangsdatum van het gebruik van de term voor restverschijnselen van COVID-19 en de toevoeging van DBC-diagnosetyperingen aan diagnosen van kindergeneeskunde.

Lees dit artikel...


Meer nieuws