ICD-10 Codeadvies

​​​​​​​​​​DHD biedt advies over de codering van diagnoses en gezondheidsproblemen volgens de ICD-10 classificatie. ​​​​​

​ICD-10 is de tiende versie van de International Classification of Diseases and Related Health Problems (ICD-10). Dat is de internationale standaardindeling van diagnostische termen. ICD-10 is belangrijk bij het aanleveren van gegevens voor de LBZ-registratie. De diagnoses voor deze registratie moeten volgens de ICD-10-classificatie aangeleverd worden. Geen enkel classificatiesysteem is helemaal waterdicht. Er zullen altijd begrippen overblijven, waarover overleg of advies nodig is. Voor dat advies of overleg kunt u bij DHD terecht.

 

Wat krijgt u

Bij een codevraag krijgt u altijd advies van een ervaren codeur. Soms is er al een advies over het onderwerp gepubliceerd. Dan krijgt u direct een terugkoppeling. Blijft er twijfel over een vraag, dan wordt deze voorgelegd aan de expertgroep ICD-10. Deze groep valt onder verantwoordelijkheid van het RIVM en komt maandelijks bij elkaar. De expertgroep bestaat uit een medisch adviseur van het RIVM, medisch codeurs van algemene en academische ziekenhuizen, opleiders van Kiwa Training en de Amstel Academie en een adviseur terminologie van Nictiz. De expertgroep brengt een codeadvies uit dat via DHD aan u teruggekoppeld wordt.

 

Voor wie is het bedoeld

Het ICD-10 codeadvies is met name bedoeld voor medisch codeurs.

 

Meer info​

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Servicedesk via 030 273 97 00. U kunt ook een bericht sturen.​