Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Demo Sterftemonitor HDV

Sinds juli dit jaar is de Sterftemonitor beschikbaar in de HDV. Op 21 november gaven we een demonstratie over deze 'verdiepende analyse sterfte' binnen de HDV*. Tijdens de demo gingen we in op de verschillende mogelijkheden om sterftecijfers in het eigen ziekenhuis te onderzoeken.

Over de Sterftemonitor
In de verdiepende analyse is het mogelijk om de sterftecijfers van het eigen ziekenhuis over de jaren heen te analyseren. Dit gaat verder dan de HSMR-indicator, waardoor u andere inzichten krijgt. Dankzij een uitgebreide casemix-analyse kunt u verklaringen vinden voor de sterftecijfers aan de hand van patiënt- en opnamekenmerken, zoals secundaire diagnosen en urgentie van de opname, maar ook palliatieve zorg en bestemming na de opname. Ook kunt u in de sterftemonitor bijzondere diagnosegroepen analyseren, bijvoorbeeld waarbij de werkelijke sterfte groter is dan de verwachte sterfte en sterfte bij vier aandoeningen.

Opname demo
De demo is opgenomen, zodat deze teruggekeken kan worden. Bent u HDV-gebruiker en wilt u de opname ontvangen? Neem dan contact op met onze servicedesk.

Contact

* De demo is exclusief toegankelijk voor ziekenhuizen met een lidmaatschap op de HDV.