Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

LBZ-kennissessie: Efficiënt coderen

Op dinsdag 23 januari organiseerden wij de LBZ-kennissessie 'Efficiënt coderen'. Naast deze fysieke sessie op kantoor bij DHD, organiseerden we twee digitale sessies op woensdag 24 januari en maandag 29 januari.

In tijden van schaarste aan medisch codeurs en snelle ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence (AI) hebben wij een duidelijk doel: de expertise van de medisch codeur inzetten waar deze het meest nodig is en de eenvoudige codeervraagstukken automatisch laten genereren door software die gebruikmaakt van AI.

DHD draagt op verschillende manieren bij aan de ondersteuning van medisch codeurs. Bijvoorbeeld met het geven van codeadviezen, het terugkoppelen van de codeerkwaliteit middels het portaal Datakwaliteit & voortgang en het project AI-ondersteunend coderen. Al deze diensten worden verleend aan gekwalificeerde medisch codeurs met als doel de kwaliteit van de LBZ-data te waarborgen en waar mogelijk, te verbeteren.

Om codeurs vanaf het allereerste begin te ondersteunen is het een logische stap om ook betrokken te zijn bij de opleiding. DHD gaat daarom een bijdrage leveren aan de nieuwe opleiding tot medisch codeur van het Medischinstituut. Marjolein Hildebrand, adviseur ICD-10, ging hier tijdens de sessie verder op in.

Maarten Zaal, informatieanalist, gaf een update over het project AI-ondersteund coderen. Binnen dit project werkt DHD samen met 20 ziekenhuizen aan de ontwikkeling van een AI-model dat de ICD-10-codering van de dagopnamen ondersteunt en waar mogelijk automatiseert.

Daarna was het tijd om te leren van elkaar door middel van voorbeelden uit de praktijk. Ook was er ruimte voor uitwisseling van ervaringen met het coderen in het eigen ziekenhuis.

Programma

09.30 uur Inloop met koffie en thee
10.00 uur Welkom en introductie
10.15 uur Vernieuwde opleiding medisch codeur
10.45 uur Pauze
11.00 uur Voortgang en resultaten van AI-ondersteund coderen van dagopnamen
11.45 uur Voorbeelden uit de praktijk: ziekenhuizen met codeeruitdagingen en -oplossingen
12.30 uur Afsluiting en lunch

Praktische informatie

Wanneer: 23 januari 2024, van 9.30 uur tot 12.30 uur met aansluitende lunch
Locatie: Oudlaan 4, Utrecht
Voor wie: hoofden zorgadministratie, medisch codeurs, kwaliteitsadviseurs en andere geïnteresseerden
Beschikbaarheid: maximaal 25 deelnemers
Kosten: Om de organisatiekosten deels te dekken vragen wij een bijdrage van € 55,- excl. btw per deelnemer. Dit is inclusief lunch.
Annuleren: u kunt kosteloos annuleren tot 7 dagen van tevoren.

Heeft u nog vragen over deze bijeenkomst? Neem contact met ons op via 030 799 61 65 of info@dhd.nl.