Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Kennissessie ICD-10-codeadviezen

Op 4 april 2023 was de laatste van drie rondes van de kennissessie ICD-10-codeadviezen. De codeadviezen zijn een belangrijk instrument voor landelijke uniforme vastlegging van ICD-10-diagnosecodes binnen de LBZ-registratie.

Tijdens de kennissessie werden de nieuwe – in 2022 gepubliceerde – adviezen samen met de deelnemers behandeld. Hierbij was er ruimte om verschillen in interpretatie met elkaar te bespreken. Ook werden de nieuwe en te verwachten adviezen voor 2023 gepresenteerd en kon men aangeven voor welke onderwerpen zij algemene codeadviezen wensten.

De kennissessie werd gegeven door Marjolein Hildebrand en Chris van der Meijs, beiden adviseur ICD-10 bij DHD. Daarnaast nam Coen van Gool, van het RIVM de deelnemers mee in de ontwikkelingen rond de ICD-11. Sung-Wook Noort besprak de automatische koppelingen in de Diagnosethesaurus die de mogelijkheden rond meervoudig gebruik van data bevorderen.

Praktische informatie

  • Wanneer: dinsdag 4 april 2023 van 9.30 uur tot 14.30 uur
  • Voor wie: medisch codeurs die coderen ten behoeve van de LBZ
  • Beschikbaarheid: maximaal 60 deelnemers per bijeenkomst
  • Kosten: Om de organisatiekosten deels te dekken vragen wij een bijdrage van € 65,- excl. btw per deelnemer. Dit is inclusief lunch. Annuleren kan kosteloos tot 7 dagen van tevoren.
  • Locatie: Oudlaan 4, Utrecht

Heeft u nog vragen over deze bijeenkomst? Neem contact met ons op via 030 799 61 65 of info@dhd.nl.

Aanmelden

Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor deze kennissessie.