Kennissessie LBZ: Eerste hulp bij uniform coderen

​20 december 2021 (volgeboekt) en 18 januari 2022 (volgeboekt) van 9.30 tot 11.45 uur – Online via Microsoft Teams. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst. Bij voldoende animo organiseren wij een nieuwe sessie. 

Wij nodigen u van harte uit voor de nieuwe kennissessie LBZ, die deze keer in het teken staat van uniform coderen. We hadden u graag bij ons op kantoor uitgenodigd, maar vanwege de veiligheid organiseren wij de sessie ook nu weer online. 

We weten allemaal hoe belangrijk juist, volledig en uniform coderen is, maar ook dat dit in de praktijk best lastig is. We vertellen u daarom graag over een nieuw hulpmiddel waar u naar verwachting begin december gebruik van kunt maken: de Codeerspiegel. Met deze tool kunt u de codering van hoofd- en nevendiagnosen van uw ziekenhuis vergelijken met de codering van soortgelijke ziekenhuizen (op basis van peergroups). Tijdens de sessie maken we u wegwijs in de Codeerspiegel en laten we zien hoe u op basis van de cijfers zelf op onderzoek uit kunt gaan om uw registratie te verbeteren. U ontvangt binnenkort meer informatie over de Codeerspiegel. 

WEB_sRGB_20200925_DHD_B2A9261.jpg

Samen met 20 ziekenhuizen trainen we een algoritme om dagopnamen automatisch, met een hoog zekerheidspercentage, te kunnen voorzien van een ICD-10-hoofddiagnose. Dit landelijk geldige algoritme draagt bij aan de kwaliteit en uniformiteit van de codering. Wat is de status van het project AI-ondersteund coderen en welke resultaten zijn er inmiddels geboekt? We praten u bij tijdens de kennissessie en gaan samen met u vergelijken: komt de automatisch gekozen ICD-10-code overeen met de code die u zou kiezen? 

SWOV is het nationaal wetenschappelijk instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek en heeft als missie om met kennis uit wetenschappelijk onderzoek bij te dragen aan een veiliger wegverkeer. De LBZ is één van de bronnen die SWOV hiervoor gebruikt. Niels Bos, data-analist/onderzoeker bij SWOV vertelt over het belang van LBZ-data voor het onderzoek naar de verkeersveiligheid, welke inzichten op basis van de data mogelijk zijn en wat dit al heeft opgeleverd. Een mooi voorbeeld waarom volledige, juiste en uniforme codering zo belangrijk is!


Programma

Het programma in het kort:

  • Opening door Ritva Kirpestein, consultant en projectmanager bij DHD
  • De Codeerspiegel door Keiko Driest, informatieanalist DHD en Marjolein Hildebrand, adviseur ICD-10 bij DHD
  • Pauze
  • Het project AI-ondersteund coderen door Maarten Zaal, informatieanalist bij DHD
  • In de praktijk: LBZ-data voor verkeersveiligheidsonderzoek door Niels Bos, data-analist/onderzoeker bij SWOV
  • Vragen en afsluiting

Tijdens de kennissessie is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen aan de sprekers en deelnemers uit andere ziekenhuizen.  


Praktische informatie

Datums en tijden: Maandag 20 december 2021 (volgeboekt) en dinsdag 18 januari 2022 (volgeboekt), beide van 9.30 tot 11.45 uur. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst. 

Via: Microsoft Teams, het vergaderverzoek ontvangt u een week van tevoren

Kosten: Aan deze digitale kennissessie zijn geen kosten gebonden

Aanmelden: Wij hebben momenteel een wachtlijst. U kunt zich hiervoor aanmelden via de groene button in het menu (links op uw desktop, onderaan op uw smartphone). Bij voldoende animo organiseren wij een nieuwe sessie.

Voor wie: De kennissessie is interessant voor medisch codeurs en hoofden Zorgadministratie, maar alle geïnteresseerden zijn welkom 

Beschikbare plekken: 45 per sessie


Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op via 030 799 61 65 of info@dhd.nl.