Kennissessie LBZ 2020-2021

De nieuwe ronde Kennissessies LBZ vindt plaats op dinsdag 15 december van 10.00-12.30 uur, woensdag 13 januari van 9.30-12.00 uur en maandag 18 januari van 13.00-15.30 uur via Microsoft Teams. Alle kennissessies zijn volgeboekt, wel kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst.

De LBZ in coronatijd

​De coronacrisis heeft ons land op de kop gezet en met de komst van de tweede golf houdt Nederland haar hart vast. Niet alleen op de ic’s wordt tijdens de crisis veel van de zorg gevraagd; medisch codeurs en de zorgadministratie hebben hun handen vol aan de registratie ervan. En dan vraagt DHD op verzoek van de NZa ook nog eens versneld de LBZ-data uit. Waarom eigenlijk? Tijdens een nieuwe serie Kennissessies LBZ met ditmaal als thema ‘De LBZ in coronatijd’ gaan we op deze en andere vragen in.

WEB_sRGB_20200925_DHD_B2A9104.jpgOnderwerpen die in de sessies aan bod komen, zijn onder andere de datakwaliteit van vroege aanleveringen, de effecten van de coronacrisis op de LBZ-indicatoren HSMR, OLO en Heropnamenratio, COVID in het LBZ-portaal en het inzicht dat de LBZ geeft in de zorg voor coronapatiënten en andere patiënten in coronatijd.

Het complete programma:

  1. Introductie: COVID-19, DHD en de LBZ 
  2. Datavolledigheid van versnelde aanleveringen 
  3. De gevolgen van de coronacrisis voor de LBZ-indicatoren 
  4. COVID-19 en het LBZ-portaal 
  5. Het COVID-19-rapport
  6. De gevolgen van de COVID-pandemie voor de zorg voor patiënten met Acuut Coronair Syndroom (ACS)


Inschrijven

De kennissessies worden via Microsoft Teams georganiseerd. U kunt zich inschrijven via de groene button links op deze pagina.


Praktische informatie 

Datums en tijd: dinsdag 15 december 10.00-12.30 uur, woensdag 13 januari 9.30-12.00 uur en maandag 18 januari 13.00-15.30 uur. Alle kennissessies zijn volgeboekt, u kunt zich aanmelden voor de wachtlijst. Bij voldoende aanmeldingen zullen we een extra kennissessie inplannen.

Via: Microsoft Teams, het vergaderverzoek ontvangt u ongeveer een week van tevoren

Kosten: aan een digitale workshop zijn geen kosten verbonden

Aanmelden: via de groene button in het linkermenu

Voor wie: medisch codeurs, hoofden Zorgadministratie, kwaliteitsadviseurs en andere medewerkers binnen het ziekenhuis die zich bezighouden met de LBZ-data

Beschikbare plekken: 20 plekken per sessie


Heeft u vragen over deze kennissessie?

Neem dan contact met ons op.