Kennissessie Verrichtingenthesaurus voor ChipSoft-gebruikers

​Vrijdag 18 oktober heeft Noordwest Ziekenhuisgroep als eerste ziekenhuis de Verrichtingenthesaurus in gebruik genomen. Om andere ChipSoft-gebruikers te informeren over de aandachtspunten bij de implementatie en de voordelen die de overgang naar de Verrichtingenthesaurus oplevert, vindt dinsdag 28 januari 2020 een kennissessie bij Noordwest Ziekenhuisgroep (locatie Alkmaar) plaats.

​Tijdens deze middag belichten we de implementatie vanuit verschillende invalshoeken. Noordwest Ziekenhuisgroep gaat in op de aanleiding voor de overgang, blikt terug op de impactanalyse en deelt de eerste ervaringen vanuit verschillende gebruikers, waaronder een medisch specialist. Daarnaast gaat ChipSoft met u in gesprek over de technische implementatie, zoals het stappenplan voor de inrichting van de Verrichtingenthesaurus.

2017_Noordwest_Alkmaar_hoofdingang1_1400x1000.jpgDe kennissessie vindt plaats van 13.15-16.00 uur en is gratis toegankelijk voor ChipSoft-gebruikers*. De bijeenkomst is relevant voor (hoofden) Zorgadministratie en Financiën, medisch specialisten, CMIO's, programmaleiders VIPP en Registratie aan de bron, informatiearchitecten en andere ziekenhuismedewerkers die bij het registratieproces betrokken zijn.

Wilt u zich vooraf inlezen? Dan verwijzen we u naar de artikelen over Noordwest Ziekenhuisgroep, de implementatiepagina op onze website en de nieuwe video over de Verrichtingenthesaurus.


Programma

13.15 uur  Inloop met koffie en thee

13.30 uur  Welkom door Joop Hendriks. De voorzitter van de raad van bestuur van Noordwest Ziekenhuisgroep vertelt over de aanleiding om over te gaan op de Verrichtingenthesaurus.

13.40 uur  Jos van Helvoirt, hoofd Zorgadministratie bij Noordwest Ziekenhuisgroep, vertelt hoe het project tot stand is gekomen, welke partijen betrokken zijn en welke lessen hij op basis van de impactanalyse heeft geleerd.

14.00 uur  Claire Hoogerwerf, teammanager Registratiestandaarden bij DHD, legt uit op welke manier DHD ziekenhuizen kan ondersteunen bij de implementatie van de Verrichtingenthesaurus en gaat in op vragen uit de praktijk.

14.25 uur  De voordelen voor de medisch specialist. De medisch specialisten van Noordwest Ziekenhuisgroep hebben inmiddels drie maanden met de Verrichtingenthesaurus gewerkt. Wat is er veranderd en welke voordelen zien zij op de korte en langere termijn?

14.40 uur  De Verrichtingenthesaurus in de praktijk: implementatiemanager Willem Onderwater presenteert de eerste bevindingen en gaat in op de interne processen. Hoe is rekening gehouden met het financiële proces? Hoe zijn artsen en andere collega’s betrokken? Waar moeten ziekenhuizen aan denken voordat ze overgaan op de thesaurus?

15.05 uur  ChipSoft geeft praktische informatie over de technische implementatie van de Verrichtingenthesaurus. Wat is het stappenplan voor de inrichting van de nieuwe standaard? Welke tools zijn hiervoor beschikbaar in HiX?

15.30 uur  Vragen en discussie 

16.00 uur  Borrel


Praktische informatie

OPE HiX_PDMS testen detail.jpgDatum en tijd: Dinsdag 28 januari 2020 van 13.15 uur tot 16.00 uur

Locatie: Noordwest Ziekenhuisgroep, Wilhelminalaan 12, 1815 JD Alkmaar

Kosten: ChipSoft-gebruikers* hebben gratis toegang tot het evenement en kunnen zich aanmelden via de groene button in het linkermenu.*Maakt u geen gebruik van ChipSoft, maar bent u wel geïnteresseerd in deze bijeenkomst? Neem dan 
contact op met Rudi Engel.