Kennissessie Verrichtingenthesaurus voor Epic-gebruikers

​Donderdag 17 juni van 14.00 tot 16.15 uur - Online via Microsoft Teams.

​Ziekenhuis St Jansdal heeft als tweede ziekenhuis de Verrichtingenthesaurus in gebruik genomen. Om de opgedane kennis en ervaringen met andere Epic-gebruikers te delen, vindt op donderdag 17 juni 2021 een online kennissessie plaats.


Snelle aanpak: een aanrader?

Ziekenhuis St Jansdal koos voor een snelle aanpak: binnen tien weken zijn alle relevante cbv-codes omgezet naar Verrichtingenthesaurustermen. Tijdens de kennissessie belichten we de implementatie vanuit verschillende invalshoeken en zoomen we in op de geleerde lessen. Projectleiders Ilse Geerts en Harrie-Jan de Vries lichten alvast een tipje van de sluier op: 'Geef extra aandacht aan het OK-proces en neem tijdig alle betrokkenen mee'. CMIO Bart-Jan Verhoeff deelt zijn visie op de mogelijkheden van de Verrichtingenthesaurus en vertelt hoe je de medisch specialisten aangesloten krijgt. 

Inmiddels maakt ook een tweede Epic-ziekenhuis de overstap naar de Verrichtingenthesaurus. Jellie Pijl, beleidsadviseur Zorgadministratie, vertelt hoe Medisch Centrum Leeuwarden de implementatie aanpakt. Arthur Dwarkasing van Epic gaat met u in gesprek over de implementatie in het epd en de beschikbare tooling. 


Programma

14.00 uur Welkom en korte introductie van de Verrichtingenthesaurus door dagvoorzitter Claire Hoogerwerf, manager team Registratiestandaarden DHD. 

14.10 uur Bart-Jan Verhoeff deelt vanuit zijn rol als CMIO en arts zijn visie op de Verrichtingenthesaurus. Waarom is de overstap naar de Verrichtingenthesaurus belangrijk en welke ontwikkelingen zijn gewenst om de voordelen optimaal te benutten? Ook vertelt hij hoe je de dokters meekrijgt bij de overgang. 

14.25 uur De Verrichtingenthesaurus in het St Jansdal:

  • Applicatiecoördinator dbc en facturering en tevens projectleider van de implementatie Ilse Geerts vertelt over de aanpak binnen het St Jansdal en deelt tips en tricks voor het implementatieproces.
  • Wat zijn de effecten op financieel gebied en is bijsturing nodig? Controller Corné Jansen neemt de financiële analyse onder de loep. 
  • Emma Vellacott, manager Zorgcontrol, kijkt vanuit het perspectief van de Zorgadministratie naar het proces: wat zijn de gevolgen voor de facturatie, bijvoorbeeld voor controles van facturen en toepassing van wet- en regelgeving?
  • De overgang binnen het OK-systeem leverde een aantal issues op. Wat zijn de geleerde lessen? Applicatiecoördinator OK Daniël Dobbenberg vertelt welke issues naar boven kwamen en voor welke oplossing is gekozen.

15.10 uur Pauze 

15.20 uur Medisch Centrum Leeuwarden is bezig met de implementatie van de Verrichtingenthesaurus. Beleidsadviseur Zorgadministratie Jellie Pijl vertelt over de impactanalyse en het plan van aanpak voor de implementatie (inclusief OK-module). Ook blikt ze alvast vooruit naar de plannen en gewenste ontwikkelingen na de implementatie.

15.35 uur Arthur Dwarkasing, DBC Technical Services bij Epic, geeft informatie over de technische implementatie en de beschikbare tools. Ook de ontwikkelagenda komt aan bod. 

15.50 uur Vragen en discussie

16.05 uur Robert Molthof, specialist Registratiestandaarden bij DHD, gaat dieper in op de voordelen van de Verrichtingenthesaurus en vertelt op welke manier DHD ziekenhuizen kan ondersteunen bij de implementatie.

16.15 uur Afsluiting door dagvoorzitter Claire Hoogerwerf.


Praktische informatie

Datum en tijd: Donderdag 17 juni 2021 van 14.00 uur tot +/- 16.15 uur

Locatie: Online via Microsoft Teams. De deelnamelink ontvangt u circa een week voor het event.  

Kosten: Epic-gebruikers hebben gratis toegang tot het evenement

Aanmelden: Via de groene button in het linkermenu

Voor wie: De bijeenkomst is relevant voor (hoofden) Zorgadministratie en Financiën, medisch specialisten, CMIO's, functioneel beheerders, informatiearchitecten en andere ziekenhuismedewerkers die bij het registratieproces betrokken zijn.


Heeft u vragen over deze kennissessie?

Neem dan contact met ons op.