Landelijke themabijeenkomst HDV & dossieronderzoek 'Van getal naar patiëntveiligheid'

​Het maximaal aantal deelnemers van 110 voor deze bijeenkomst is bereikt. U kunt zich niet meer inschrijven. Wij verwelkomen u graag op een toekomstige bijeenkomst.​ 

Bekijk hier​ het verslag, de presentaties en de foto's van de bijeenkomst. 

​DHD organiseert op 11 oktober de landelijke themabijeenkomst HDV & dossieronderzoek met aan het woord Agnes de Bruin van het CBS, dr. Hein Muller (oud-internist Tergooi ziekenhuis), Wouter van der Horst van de NVZ, Femke van der Brug van het Radboudumc en experts van DHD.   

In de bijeenkomst wordt meer inzicht gegeven in de indicatoren HSMR, OLO en Heropnamen: hoe interpreteer je deze cijfers en hoe worden de indicatoren verder doorontwikkeld? Op het zorginhoudelijk dossieronderzoek wordt dieper ingegaan door het bespreken van diverse voorbeelden uit de praktijk. Ook dossieronderzoek bij Heropnamen komt aan bod. ​

Bestaande en nieuwe gebruikers worden op de hoogte gebracht van de doorontwikkelingen in de HDV en er is ruimte om uw ervaringen met en wensen ten aanzien van de HDV te delen.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de communicatie in geval van ongunstige uitkomsten. Hoe informeer je de interne organisatie en hoe breng je nieuws naar buiten ten tijde van bijvoorbeeld een hoge HSMR of bij calamiteiten?

​Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de landelijke themabijeenkomst HDV & dossieronderzoek. 


​Programma

 • 9.00 uur:  Inloop en ontvangst met koffie/thee 
 • 9.30 uur:  Opening door Sezgin Cihangir (Teammanager Expertise & Ondersteuning DHD)
 • 9.40 uur:  Interpretatie en doorontwikkeling van de LBZ-indicatoren HSMR, OLO en Heropnamen door Agnes de Bruin (projectleider team Gezondheid en Zorg CBS), Maarten Zaal (Informatieanalist DHD) en Karin Hekkert (Informatieanalist DHD)
 • 10.40 uur:  Pauze
 • 11.10 uur:  Zorginhoudelijk dossieronderzoek aan de hand van diverse voorbeelden uit de praktijk door Hein Muller (oud-Internist en Consultant in zorg)
 • 12.10 uur:  Doorontwikkeling HDV en mogelijkheid om feedback te geven door Karin Hekkert (DHD) en Janine Ghielen (Informatieanalist DHD)
 • 12.40 uur:  Lunch
 • 13.20 uur:  Dossieronderzoek Heropnamen door Femke van der Brug (studente Radboudumc)
 • 13.40 uur:  Crisiscommunicatie door Wouter van der Horst (woordvoerder NVZ)  
 • 14.10 uur:  Afsluiting met netwerkborrel
 • 15.00 uur:  Einde


​​Datum en tijd 

 Dinsdag 11 oktober van 9.00 uur tot 15.00 uur. 


Locatie ​

DHD, Oudlaan 4, 3515 GA Utrecht. ​


​​​Interessant voor

Iedereen binnen ziekenhuizen die zich bezighoudt met kwaliteit en patiëntveiligheid. Voor deelnemers en/of ziekenhuizen die reeds gebruik maken van de HDV of interesse hebben om hier in de toekomst gebruik van te gaan maken. Voor medische specialisten, verpleegkundigen en medewerkers van de afdeling Zorgadministratie. Ook voor communicatiemanagers, -adviseurs en -medewerkers.


Accreditatie

Er zijn 3 accreditatiepunten toegekend door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN). Om uw aanwezigheid te registreren, hebben wij uw BIG-nummer nodig. U kunt deze alvast mailen naar info@dhd.nl, of op 11 oktober invullen op de presentielijst. Op deze presentielijst dient u ook uw handtekening te zetten. 


​Kosten 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Tot 1 week van tevoren kunt u kosteloos annuleren.

Indien u, zonder tijdige annulering, niet aanwezig bent op 11 oktober brengen wij €75,- in rekening.​


Inschrijven

U kunt zich niet meer inschrijven voor deze bijeenkomst.

De bijeenkomst is uitsluitend voor medewerkers van ziekenhuizen.​


​Meer informatie

​Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith Flink. ​​