Symposium Verrichtingenthesaurus

​​​​​​​​​Dinsdag 7 november 2017​​ –​ Spoorwegmuseum Utrecht​​

U vindt de presentaties, het verslag en de foto's hier.

​​​​​​Klaar voor de toekomst met de thesauri​​


​Vanaf dit najaar is de Verrichtingenthesaurus klaar voor gebruik. Net als de Diagnosethesaurus is de Verrichtingenthesaurus een standaard die ziekenhuizen ondersteunt bij het eenmalig vastleggen van gegevens voor meervoudig gebruik.

Op dinsdag 7 november hoort u over de mogelijkheden die de thesaurus biedt. Tijdens het symposium Verrichtingenthesaurus in het Spoorwegmuseum wordt ingegaan op het doel, het implementatietraject en de toepassingen waar u met behulp van de Verrichtingenthesaurus gebruik van kunt maken.

Door landelijke standaarden voor de registratie van diagnosen en verrichtingen te gebruiken, bent u klaar voor huidige en toekomstige ontwikkelingen rond informatie-uitwisseling. Voorbeelden hiervan zijn het monitoren van de kwaliteit van zorg, de patiënt inzage geven in zijn/haar medische gegevens (VIPP-programma) en het inzetten van zorginformatiebouwstenen/de Basisgegevensset Zorg.

​Tussen de sessies door kunt u genieten van een heerlijk walking dinner en is er ruime gelegenheid om te netwerken. Bovendien is er een informatiemarkt met ZIS/EPD-leveranciers, Verrichtingenthesaurus-experts en een stand van Registratie aan de bron.


Programma

  • ​​16.00 uur​​​
​Inloop en ontvangst met hapje en drankje 
Informatiemarkt met ZIS/EPD-leveranciers, Verrichtingenthesaurus-experts en Registratie aan de bron
  • ​16.30 uur
​Welkom door dagvoorzitter Gert-Jan van Boven, directe​​ur DHD
  • ​16.​45 uur
​Deel I plenaire sessies: 
Paul de Laat, kinderarts i.o. Erasmus MC-Sophia, lid BBC NVK. ’Spreekt de Verrichtingenthesaurus de taal van de dokter?’ Ook toont hij de thesaurusviewer T-Rex​​
Pleun Rijkers, projectleider Verrichtingenthesaurus DHD, vertelt over de totstandkoming, de oplevering en de mogelijkheden van de thesaurus ​
  • ​1​7.30 uur
​Walking dinner 
Informatiemarkt met ZIS/EPD-leveranciers, Verrichtingenthesaurus-experts en Registratie aan de bron
  • ​18.30 uur 
​Deel II plenaire sessies

Caj Oosters, hoofd Zorgadministratie & Informatie​​ en Yvon Heijmans, projectleider impactanalyse UMC Utrecht. ‘En nu implementeren…-De resultaten van de impactanalyse in het UMC Utrecht’ 
Ingrid van Es, senior beleidsadviseur NVZ/ VIPP projectleider. 'Informatie-uitwisseling met patiënt en professional - VIPP en de Verrichtingenthesaurus' 
Ferishta Raiez, senior onderzoeker NICE Registratie. 'Registratie aan de bron: voordelen voor de IC?'
  • ​19.35 uur
​Terugblik op het symposium door Gert-Jan van Boven
  • ​19.45 uur 
​Dessert en koffie/thee 
Informatiemarkt met ZIS/EPD-leveranciers, Verrichtingenthesaurus-experts en Registratie aan de bron
  • ​​ 20.15​​ uur 
​Einde


​Interessant voor

Iedereen binnen ziekenhuizen die zich bezighoudt met (besluitvorming over) registratie van de zorg, zoals bestuurders, managers, afdelingshoofden, HEADs, medisch specialisten, CMIO’s, verpleegkundigen, EPD-beheerders, kwaliteitsadviseurs en -functionarissen en adviseurs medische registratie.


Locatie

Spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht


Datum en tijd

Dinsdag 7 november 2017 van 16.00 uur tot 20.15 uur. Voorafgaand aan het symposium heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid het Spoorwegmuseum te bezoeken.  


Kosten

Deelname aan het symposium bedraagt € 195,- exclusief btw. Dit is inclusief walking dinner en, indien gewenst, eerdere toegang tot het museum. 


Inschrijven

Inschrijven voor het symposium is niet meer mogelijk.  


Vragen of meer informatie

Als u naar aanleiding van deze uitnodiging nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Judith Flink. ​