Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

80% minder registratielast bij aanlevering Cataract

Wat levert automatische aanlevering voor een kwaliteitsregistratie op aan registratielastvermindering? Het programma Registratie aan de bron beantwoordde deze vraag voor Cataract. Het antwoord: in potentie ontstaat er 80% minder registratielast bij de aanlevering én een hogere datakwaliteit.

In opdracht van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) verzamelt DHD de data voor de cataractregistratie en koppelen we spiegelinformatie terug via het dashboard. Dit is al ingericht bij Radboudumc. De werkwijze is succesvol, zo is te lezen in dit artikel van Registratie aan de bron. Op basis van een effectmeting bij de afdeling Oogheelkunde van het ziekenhuis lijkt de verduurzaming van de registratie haar vruchten af te werpen.

Waar zorgverleners eerst gemiddeld 2 minuten en 40 seconden per patiënt kwijt waren aan het overtypen van zorginformatie uit het epd (oftewel 36 uur per jaar), is de hoeveelheid handmatig werk inmiddels teruggebracht naar gemiddeld 32 seconden. Deze halve minuut wordt besteed aan het controleren van de gegevens die automatisch uit het epd worden opgehaald.

Lees voor meer informatie het volledige artikel. Ook meedoen aan de cataractregistratie? Kijk dan op deze pagina.