Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Aanlevering kwaliteitsregistratie DQRA van start

De aanlevering voor DQRA, de kwaliteitsregistratie van de SKR rondom reumatoïde artritis, is weer gestart. Tot 15 oktober kunnen deelnemende instellingen data aanleveren via het webportaal van de Datahub. De resultaten worden in november gepubliceerd in het DQRA-dashboard.

De gegevens die via de Datahub worden aangeleverd, betreffen onder andere uitkomsten van ziekteactiviteitsmetingen, de zogenaamd DAS28-uitkomstmaten. Deze uitkomsten worden gekoppeld aan LBZ-data zoals het aantal patiënten, het aantal contacten en het gebruik van dure geneesmiddelen. Alle instellingen die zijn aangesloten bij de NVZ of NFU leveren deze LBZ-gegevens al standaard aan, waarmee dubbele registratielast wordt voorkomen.

Op donderdag 25 november organiseert de Stichting Kwaliteitsbevordering Reumatologie Nederland (SKR) de volgende spiegelbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst evalueren reumatologen van de aangesloten instellingen de uitkomsten, om zo onderbouwd in gesprek te gaan over verbeteringen in de kwaliteit van zorg voor reumapatiënten. Per vakgroep wordt vervolgens een actie gedefinieerd om mee aan de slag te gaan.

Landelijk inzicht door eenmalige vastlegging

De centrale dataverzameling via het Datahub-portaal en de dynamische terugkoppeling van informatie door middel van het DQRA-dashboard van DHD sluiten nauw aan bij de doelstellingen van de SKR: terugdringen van registratielast en sturen op landelijke kwaliteitsinformatie. In dit artikel van de FMS gaat reumatoloog Yaël de Man van DQRA dieper op de doelstellingen in.

Doet uw instelling nog niet mee aan de kwaliteitsregistratie DQRA? Vraag dan deelname aan via de website van de SKR.