Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Cataractregistratie aangevuld met historische data

De data in het dashboard van de kwaliteitsregistratie van cataract zijn vanaf vandaag aangevuld met de data die artsen eerder vastlegden in de oude omgeving. Artsen kunnen uitgevoerde staaroperaties nu ook spiegelen aan operaties van voor januari 2021.

DHD heeft de Cataractregistratie vanaf januari 2021 in beheer gekregen van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG). In mei is het dashboard gelanceerd waar artsen de uitkomsten van hun operaties kunnen vergelijken met die van artsen uit de eigen instelling, soortgelijke instellingen en met landelijke cijfers. Tot vandaag waren hierin enkel de data in te zien die vanaf januari door DHD zijn verzameld. Hier zijn nu de operaties uit de voorgaande registratie aan toegevoegd. Dit geeft beter inzicht in de ontwikkeling van de kwaliteit van zorg door de tijd heen en maakt het mogelijk eventuele trends te ontdekken.