Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

DT aangesloten op otologische kwaliteitsregistratie DOQ

Donderdag 21 april zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus (3.24) en Verrichtingenthesaurus (2.22) gepubliceerd. In totaal zijn 567 concepten gewijzigd. De diagnoselijst van KNO is geoptimaliseerd en sluit nu aan op de Dutch Otological Quality registry (DOQ). Daarnaast zijn er met name belangrijke wijzigingen voor de specialismen Verloskunde en gynaecologie en Inwendige geneeskunde.

Wijzigingen

Diagnosethesaurus
In de Diagnosethesaurus zijn 404 concepten gewijzigd. In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied zijn wijzigingen doorgevoerd bij diagnosen die betrekking hebben op het oor. Hiermee sluit de Diagnosethesaurus nu aan op de Dutch Otological Quality registry (DOQ).

Verder zijn in afstemming met de specialismen Verloskunde en gynaecologie en Inwendige geneeskunde de betreffende specialismelijsten apart van elkaar verbeterd en aangevuld. Dit heeft respectievelijk geleid tot 35 en 68 gewijzigde concepten. De resterende wijzigingen komen vanuit het Snomedificatieproces (154 nieuwe koppelingen) en vanuit overige wijzigingsverzoeken van ziekenhuizen.

Verrichtingenthesaurus
In de Verrichtingenthesaurus zijn 163 concepten gewijzigd. Een aanzienlijk deel van de wijzigingen (102) komt voort uit het Snomedificatieproces waarbij SNOMED CT-koppelingen zijn gewijzigd, nieuw zijn toegevoegd of verwijderd.

Verder zijn er nieuwe facultatieve prestatiecodes beschikbaar gekomen via de Verrichtingenthesaurus en er zijn twee eerder beëindigde concepten voor deze facultatieve prestatiecodes met terugwerkende kracht opnieuw geactiveerd. Dit is het resultaat van een nieuwe uitgave van deze codes door de NZa. De overige wijzigingen komen voort uit wijzigingsverzoeken vanuit ziekenhuizen.

Gemachtigde gebruikers kunnen de Diagnose- en Verrichtingenthesaurus downloaden via Mijn DHD.


Naar Mijn DHD