Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Digitale rapportage LBZ-indicatoren beschikbaar

​Alle ziekenhuizen hebben sinds maandag 16 mei toegang tot de Rapportage LBZ-indicatoren van hun instelling. Hiermee krijgen gemachtigde contactpersonen inzicht in de HSMR (voorlopig), Onverwacht Lange Opnameduur (OLO) en Heropnamenratio van hun instelling in 2021, afgezet tegen het landelijk gemiddelde.

De rapportage is net als vorig jaar een digitale, interactieve tool. Naast de rapportage zijn achterliggende microbestanden samengesteld. Gemachtigde contactpersonen hebben een e-mail met downloadinstructie ontvangen.

Startpunt voor verbeteracties

Met de uitkomsten op de indicatoren kunnen ziekenhuizen de zorg die in hun ziekenhuis wordt geleverd zelf evalueren en verder analyseren om verbeteracties in het zorgproces op te sporen. DHD stelt de rapportage elk jaar direct na de jaarafsluiting van de LBZ samen, zodat ziekenhuizen tijdig hun uitkomsten kunnen doorgeven aan de IGJ.

Naast de rapportage en de achterliggende microbestanden is een factsheet beschikbaar waarmee in één oogopslag zichtbaar is waar zich significante afwijkingen voordoen voor het eigen ziekenhuis. De papieren versie van deze factsheet wordt uiterlijk 1 juni verstuurd naar de raden van bestuur.

Daarnaast worden de indicatoren OLO en Heropnamenratio deze week ingevuld in OmniQ, het invoerportaal voor onder andere de Basisset MSZ (IGJ). De contactpersonen van OmniQ ontvangen hierover bericht zodra de gegevens beschikbaar zijn.