Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Digitale Rapportage LBZ-indicatoren beschikbaar voor alle ziekenhuizen

Sinds maandag 22 mei 2023 hebben alle ziekenhuizen toegang tot de Rapportage LBZ-indicatoren van hun instelling. Met deze digitale, interactieve tool krijgen gemachtigde contactpersonen inzicht in de HSMR (voorlopig), Onverwacht Lange Opnameduur (OLO) en Heropnamenratio van hun instelling in 2022, afgezet tegen het landelijk gemiddelde.

Startpunt voor verbeteracties

DHD stelt de Rapportage LBZ-indicatoren elk jaar direct na de jaarafsluiting van de LBZ samen, zodat ziekenhuizen hun uitkomsten kunnen doorgeven aan de IGJ. Met de uitkomsten op de indicatoren kunnen ziekenhuizen de zorg die in hun ziekenhuis wordt geleverd zelf evalueren en verder analyseren om verbeteracties in het zorgproces op te sporen.

Naast de rapportage zijn de onderliggende microbestanden en een factsheet beschikbaar op Mijn DHD. Met de factsheet is in één oogopslag zichtbaar waar zich significante afwijkingen voordoen voor het eigen ziekenhuis. De papieren versie van deze factsheet wordt uiterlijk 1 juni verstuurd naar de raden van bestuur.

Vertrouwelijke informatie

Omdat het om vertrouwelijke informatie gaat, zijn wij verplicht de bestanden beveiligd beschikbaar te stellen aan uitsluitend daartoe gemachtigde medewerkers van het ziekenhuis. Zij hebben van DHD een e-mail ontvangen. Meer informatie over machtigingen en toegang vindt u hier.

Verdiepende analyses

Wanneer u verdiepende of meer gedetailleerde analyses wilt doen, kunt u de Hospital Data Viewer (HDV) raadplegen. Met de HDV kunt u gedurende het hele jaar de LBZ-indicatoren en onderliggende opnamen monitoren op basis van frequente aanleveringen aan de LBZ. Ook zijn er verdiepende analyses beschikbaar, zoals de complicatiemonitor en de ligduurmonitor. U kunt gebruik maken van de HDV als uw ziekenhuis de HDV afneemt en u gebruikersrechten heeft.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de rapportage, de drie indicatoren of de HDV? Bekijk dan onze veelgestelde vragen. Neem voor aanvullende vragen contact met ons op via 030 799 61 65 of info@dhd.nl.