Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Inzicht in aandeel digitale consulten

​Een van de ambities van de NVZ is om dit jaar 25% minder fysieke polikliniekbezoeken te laten plaatsvinden door de inzet van digitale zorg. Met de Monitor digitale zorg, ontwikkeld door DHD, kunnen de NVZ-ziekenhuizen hun voortgang inzien.

De Monitor digitale zorg is sinds juli beschikbaar voor leden van de NVZ. DHD heeft de monitor in opdracht van het Programma Digitale Zorg ontwikkeld op basis van gegevens uit de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ). Ziekenhuizen zien in de monitor welk deel van de consulten digitaal is gevoerd en kunnen dit aandeel vergelijken met andere ziekenhuizen. Voor meer inzicht kan het ziekenhuis de eigen digitale consulten verder uitsplitsen naar onder andere type digitaal consult (zoals beeldbellen of telemonitoring), specialisme, diagnosegroep en leeftijd van de patiënt.

Ook gebruikmaken van de monitor?

Elk NVZ-ziekenhuis heeft een lokaal beheerder die de toegang beheert tot de Monitor digitale zorg. Als u nog geen toegang heeft, dan kunt u uw lokaal beheerder om deze toegang vragen. Onze Servicedesk vertelt u graag wie uw lokaal beheerder is.

Factsheet digitale zorg

Het NVZ-programma Digitale Zorg brengt drie keer per jaar een openbare factsheet uit op basis van dezelfde gegevens als in de monitor uit, op geaggregeerd niveau. De eerste factsheet werd in juni gepubliceerd. De factsheet laat onder meer zien wat het aandeel van digitale consulten is en welk aandeel van de ziekenhuizen beeldbellen en telemonitoring aanbiedt.