Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Kwaliteitsindicatoren klinieken 2020 compleet in SKI

​Vanaf vandaag is ook de Basisset MSZ 2020 van klinieken beschikbaar in de benchmarkingtool SKI. De IGJ heeft de data deze maand openbaar gemaakt. De indicatoren van de Transparantiekalender 2020 van de klinieken en de Basisset MSZ 2018 en 2019 waren eerder dit jaar al te zien in SKI.

SKI is beschikbaar voor klinieken die lid zijn van ZKN (Zelfstandige Klinieken Nederland). De benchmarkingtool geeft zorginstellingen inzicht in de gemiddelden en spreiding van de aangeleverde indicatoren van de eigen instelling en een vergelijkingsgroep. Deze vergelijkingsgroep kan worden samengesteld uit verschillende typen klinieken, zo kunnen klinieken, ziekenhuizen en revalidatiecentra zich onderling vergelijken. Daarnaast kan een vergelijking worden gedaan met instellingen specifiek uit de eigen regio, of één-op-één vergelijkingen met instellingen. De tool helpt zorginstellingen bij het monitoren en verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Medewerkers van ZKN-klinieken kunnen via ZKN een SKI-account aanvragen. Ziekenhuismedewerkers kunnen een account aanvragen bij hun lokaal beheerder.

Nieuwe indicatoren en herformuleringen

Het grootste deel van de indicatoren van de dataset 2020 komt overeen met 2019. Aan de set van 2020 zijn een aantal nieuwe indicatoren toegevoegd. Daarnaast zijn enkele indicatorvragen geherformuleerd. Wanneer in SKI naast het jaar 2020 een ander jaar is geselecteerd, dan toont de navigatieboom aan de linkerzijde de indicatorvragen van 2020. Bij de resultaten van de indicatoren zijn de data van alle geselecteerde jaren terug te zien (mits hiervoor een indicator aanwezig was in die jaren).

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze Servicedesk.

Contact