Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

September-editie ZOOM in nieuw design

Eind september is de nieuwe editie van ZOOM verschenen. De kwartaalrapportage heeft een nieuw, fris design, waardoor het rapport overzichtelijker en beter leesbaar is. Ook heeft het thema ‘Wachttijden’ nu een eigen hoofdstuk.

Over ZOOM

Met ZOOM krijgt u inzicht in de kerncijfers en macro-ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg. Deze ontwikkelingen zijn onderverdeeld in de thema’s ‘Verleende zorg’, ‘Wachttijden’, 'COVID in beeld' en ‘Dure geneesmiddelen’.

De informatie in ZOOM is hoofdzakelijk gebaseerd op de data die DHD maandelijks van alle ziekenhuizen ontvangt en verzamelt in de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ). Daarnaast is informatie toegevoegd over de actuele wachttijden in de medisch-specialistische zorg, op basis van aanleveringen van de ziekenhuizen aan de NZa vanaf augustus 2021. Elk kwartaal verschijnt een nieuwe editie van ZOOM, op basis van de meest actuele beschikbare cijfers.

ZOOM-rapportage ontvangen?

Elke editie van ZOOM bestaat uit twee onderdelen: een beknopte factsheet (zie afbeelding hieronder) en een uitgebreidere rapportage in pdf. U kunt deze rapportage hier gratis aanvragen. In dit formulier kunt u ook de optie aanvinken om ZOOM voortaan automatisch elk kwartaal te ontvangen.