Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwe COVID-informatie in ZOOM

Ieder kwartaal verschijnt de ZOOM-rapportage met de kerncijfers over macro-ontwikkelingen in de Nederlandse ziekenhuiszorg. In deze eerste editie van 2022 is de informatie om de impact van COVID op de zorg te duiden verder aangevuld.

Het hoofdstuk 'COVID in beeld' is uitgebreid met de gemiddelde IC-opnameduur voor COVID-opnamen. Daarnaast is er in deze editie onderscheid gemaakt tussen opnamen met COVID-19 als hoofd- en nevendiagnose. In het hoofdstuk ‘Verleende zorg’ zijn de algehele gemiddelde IC-opnameduur en de opnameduur van klinische opnamen en IC-opnamen exclusief COVID-opnamen in kaart gebracht.

ZOOM-rapportage ontvangen?

U kunt de ZOOM-rapportage gratis aanvragen via deze pagina. Wilt u de rapportage voortaan automatisch elk kwartaal ontvangen? Vink deze optie dan aan in het aanvraagformulier.

Over ZOOM

ZOOM is gebaseerd op de data die DHD maandelijks via de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ) van de ziekenhuizen ontvangt. De wachttijdinformatie berust op de data zoals vanaf september 2021 door ziekenhuizen aan de NZa aangeleverd. In het rapport kunt u bij verscheidene grafieken doorklikken naar onze informatieproducten waar u uitgebreidere informatie vindt over desbetreffende onderwerpen. De meeste van onze producten zijn zonder meerkosten beschikbaar. Als ziekenhuismedewerker kunt u een account aanvragen bij uw lokaal beheerder.