Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwe release Nederlandse editie SNOMED CT verwerkt in de thesauri

Donderdag 19 oktober zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus en Verrichtingenthesaurus gepubliceerd. In totaal zijn 303 wijzigingen doorgevoerd.

Gemachtigde gebruikers vinden de nieuwste uitleveringen van de Diagnosethesaurus (3.33) en Verrichtingenthesaurus (2.31) in Mijn DHD.

In de Diagnosethesaurus zijn in totaal 229 concepten gewijzigd. Bij 182 concepten zijn SNOMED CT-koppelingen gewijzigd of toegevoegd. Dit komt mede door de nieuwe release van de Nederlandse editie van SNOMED die verwerkt is in de thesauri. Daarnaast is er een start gemaakt met het koppelen van de DSM-5-diagnosen voor Consultatieve psychiatrie aan SNOMED (116 wijzigingen). De overige aanpassingen zijn het gevolg van verzoeken vanuit ziekenhuizen.

In de Verrichtingenthesaurus zijn 74 concepten gewijzigd. De vindbaarheid van termen voor arteriografie is verhoogd door bij 33 termen synoniemen toe te voegen (‘angiografie van arterie’). Bij 16 concepten zijn SNOMED CT-koppelingen gewijzigd of toegevoegd. De resterende aanpassingen komen voort uit wijzigingsverzoeken vanuit ziekenhuizen.