Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Verbeterde functionaliteiten en nieuw design voor SKI

​Spiegelinformatie Kwaliteitsindicatoren (SKI) heeft een grote update gekregen. De nieuwe versie van de online vergelijkingstool voor kwaliteitsindicatoren beschikt over verbeterde functionaliteiten en een nieuw design, waarmee de gebruiksvriendelijkheid verder toeneemt. Iedereen met een DHD-account kan gebruikmaken van SKI.

Zorginstellingen kunnen met behulp van SKI onderling de zorginhoudelijke indicatoren vergelijken die ze over de jaren heen via OmniQ hebben aangeleverd aan Zorginstituut Nederland en de IGJ. Hetzelfde geldt voor de klinieken die via Desan hebben aangeleverd.

Hiervoor kunnen verschillende soorten benchmarkgroepen worden gebruikt, zoals categorale ziekenhuizen, umc’s, revalidatiecentra en zbc’s. Ook kunnen gebruikers zelf benchmarkgroepen aanmaken om de gegevens mee te vergelijken. Zorginstellingen gebruiken de uitkomsten van de analyses om kwaliteitsverbeteringen in zorgprocessen in gang te zetten.

Nieuw jasje, vertrouwde inhoud

De producten en diensten van DHD worden regelmatig verbeterd op basis van gebruikerswensen. Gebruikers van SKI gaven aan de functionaliteiten in de oude omgeving te waarderen, maar zagen tegelijkertijd ruimte voor verbeteringen in de invulling ervan. Het vernieuwde SKI is mede op basis van deze inzichten ingericht.

Naast enkele functionele verbeteringen heeft de vergelijkingstool een nieuw design gekregen dat aansluit bij andere (nieuwe) informatieproducten van DHD. Deze eenheid in uitstraling en gebruikservaring zorgt ervoor dat de tool intuïtiever dan voorheen aanvoelt. Bovendien brengt het nieuwe design verbeteringen rondom de presentatie van gegevens met zich mee.

Later meer functionaliteiten

Oplettende gebruikers zullen opmerken dat twee SKI-functionaliteiten ontbreken* in deze nieuwe versie: de zogenaamde sunburst (indicatorenoverzicht met afwijkingen ten opzichte van het landelijk gemiddelde) en de export naar Excel. Deze opties keren in de volgende editie van SKI terug. In de huidige versie kunnen gegevens al wel worden geëxporteerd naar Word.

Daarnaast zal de Transparantiekalender medisch-specialistische zorg in SKI nog openbaar toegankelijk worden gemaakt. De openstelling van dit deel van de indicatorenset gebeurt in opdracht van Zorginstituut Nederland met als doel de indicatoren door te ontwikkelen.

Toegang tot SKI

SKI is toegankelijk voor alle gebruikers met een DHD-account via https://ski.dhd.nl. Revalidatie-instellingen kunnen via DHD specifiek toegang aanvragen tot de interne indicatorenset van RN.

Wij raden gebruikers aan om bij de eerste keer inloggen in de vernieuwde omgeving de eigen benchmarkgroep (opnieuw) aan te maken bij ‘Selecteer zorginstellingen’. Dit geldt ook voor de interne benchmarkgroep van revalidatie-instellingen (interne set RN) die door één beheerder per instelling eenmalig kan worden aangemaakt.

* Mist u iets uit de oude omgeving of wilt u bijvoorbeeld een zelf ingestelde benchmarkgroep terugzien? Dan kunt u de oude omgeving nog tijdelijk gebruiken via https://ski-backup.dhd.nl.

Naar SKI