Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Vergelijk uw uitkomstmaten voor Revalidatie Impact Scores

Revalidatiecentra kunnen sinds deze maand hun uitkomstmaten met elkaar vergelijken via het dashboard Revalidatie Impact Scores, dat is ontwikkeld door DHD. Met de informatie in het dashboard wil de Stichting Revalidatie Impact de kwaliteit van de medisch-specialistische revalidatie verder verbeteren.

Stichting Revalidatie Impact is een samenwerkingsverband tussen Patiëntenfederatie Nederland, de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen en Revalidatie Nederland. Samen willen zij de revalidatiezorg in Nederland verbeteren door systematisch de uitkomsten van behandelingen te verzamelen, analyseren, vergelijken en verspreiden.

Revalidatie Impact Scores

Om zo hoog mogelijke kwaliteit tegen zo laag mogelijk kosten te realiseren, meet de revalidatiesector de behandelresultaten en maakt ze deze zichtbaar. Dit gebeurt aan de hand van uitkomstmaten waarop interventies worden beoordeeld. Deze zogenaamde Revalidatie Impact Scores kunnen via het dashboard zowel onderling per locatie als met het landelijk gemiddelde worden vergeleken.

Momenteel worden de scores voor twee diagnosegroepen weergegeven: klinische CVA-patiënten en patiënten met chronische pijn. Daarnaast is de toevoeging van kinderrevalidatie in ontwikkeling. De intentie is om het aantal diagnosegroepen met bijbehorende meetinstrumenten daarna verder uit te breiden.

Toegang tot het dashboard

Revalidatie Impact Scores is dit najaar gelanceerd. Revalidatiecentra zijn of worden benaderd door de Stichting Revalidatie Impact om data te gaan aanleveren en toegang te krijgen tot het dashboard.