Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

Volgende ziekenhuis over op de Verrichtingenthesaurus

Na Noordwest Ziekenhuisgroep, St Jansdal, CWZ en MCL heeft nu ook ZGT de Verrichtingenthesaurus (VT) in gebruik genomen. Het Twentse ziekenhuis, dat voorheen rechtstreeks ZA-codes registreerde, heeft de overstap naar de VT laten samenvallen met een nieuwe versie van het epd van ChipSoft (HiX 6.3).

​Dit gezamenlijk oppakken van twee implementaties heeft voordelen op technisch gebied, maar ook in het gebruik. Zorgverleners hoeven immers maar één keer te wennen aan eventuele aanpassingen in het gebruik. Daarnaast kan de interne voorlichting over de VT gebundeld worden met die van de nieuwe versie van HiX. Deze aanpak werd eerder al succesvol toegepast door Noordwest Ziekenhuisgroep.

Samenwerking met MST

De overgang naar de VT is volgens ZGT in hoofdlijnen goed verlopen. Het ziekenhuis werkte hiervoor nauw samen met MST, dat deze maand zelf volgt met de overstap naar zowel de VT als HiX 6.3. Beide ziekenhuizen zijn onder andere gezamenlijk met de vakgroepen nagegaan of ze verrichtingen misten in de VT.

Door dit al enkele maanden voor de implementatie te doen, was er voor DHD voldoende tijd om de wijzigingsverzoeken te beoordelen en voor te leggen aan de betreffende wetenschappelijke verenigingen. Op het moment van de implementatie was de VT hierdoor nog completer.

Is uw ziekenhuis de volgende?

Denkt uw ziekenhuis ook na over gebruik de Verrichtingenthesaurus? DHD helpt u graag op weg. Op deze pagina vindt u meer informatie. Ook zijn er artikelen beschikbaar over de ervaringen van Noordwest Ziekenhuisgroep met de impactanalyse en implementatie van de VT.

Voor vragen of ondersteuning bij de overgang kunt u contact met ons opnemen.

(Optioneel)