Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van DHD? Schrijf u dan​ in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

ZKVI: registratie van boostervaccinaties

​24 ziekenhuizen zijn vanaf 6 december 2021 gestart met het toedienen van COVID-19-boostervaccinaties bij personeel van huisartsenpraktijken, ambulancemedewerkers en medewerkers van categorale instellingen. Meerdere ziekenhuizen ondersteunen de GGD bovendien bij het vaccineren van burgers. Voor het registreren van de boostervaccinaties maken ziekenhuizen gebruik van ZKVI.

ZKVI is het door het ministerie van VWS ontwikkelde registratiesysteem voor COVID-19-vaccinaties. Van 22 t/m 29 mei 2021 werd dit systeem al door 14 ziekenhuizen gebruikt voor de vaccinatiepilot. DHD treedt in opdracht van VWS op als gegevensverwerker voor de ziekenhuizen.

Doorlevering aan RIVM en CoronaCheck

We zorgen ervoor dat de data bij toestemming worden doorgeleverd aan het RIVM. De koppeling met CoronaCheck loopt vervolgens via het systeem van het RIVM. Sinds 31 december 2021 is ZKVI ook rechtstreeks aangesloten op CoronaCheck. De personen die geen toestemming hebben gegeven om hun gegevens door te leveren aan het RIVM kunnen op deze manier een nationale en internationale QR-code aanmaken/updaten op basis van de nieuwe vaccinatie.

Waarom registeren in ZKVI?

Ziekenhuizen hebben de medische verantwoordelijkheid over de vaccinaties die in het ziekenhuis worden gegeven en moeten hierover gegevens vastleggen in het medisch dossier. De gegevens moeten bovendien 20 jaar bewaard blijven en op aanvraag inzichtelijk zijn. Om de registratie van vaccinatiegegevens in ziekenhuizen mogelijk te maken – het systeem van de GGD was hiervoor niet toereikend – heeft VWS ZKVI ontwikkeld.

Vragen?

De ZKVI-helpdesk is bereikbaar via helpdesk@zkvi.nl. Voor overige vragen neemt u contact met ons op via 030 799 61 65 of info@dhd.nl.