10 jaar DHD

Het zal u niet zijn ontgaan: DHD bestaat 10 jaar. Deze zomer deelden wij wekelijks een artikel of top-10-lijst met u, met daarin praktische tips, historische overzichten en andere handige informatie over onze producten en diensten. Wilt u ze nog eens nalezen? Hieronder vindt u een overzicht.

10jaarLOGO.PNG

In 10 stappen een beeld van de HDV

Gebruikt u de Hospital Data Viewer (HDV) al? De tool maakt het mogelijk om uw HSMR, Onverwacht Lange Opnameduur en Heropnamen uitgebreid te monitoren. Hoe? Dat leest u hier.


10 veelgestelde vragen, 10 antwoorden

De Servicedesk van DHD beantwoordt dagelijks een grote hoeveelheid vragen van ziekenhuizen. We hebben 10 veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Weet u alle antwoorden?


De LMR/LBZ door de jaren heen

Een van de grootste veranderingen in 10 jaar DHD was de overgang van de Landelijke Medische Registratie (LMR) naar de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ). De data zijn in de tussentijd steeds completer geworden, zoals u hier kunt zien.


10 informatieproducten ter ondersteuning van uw bedrijfsvoering

Ziekenhuizen die bij de NVZ of NFU zijn aangesloten, hebben eenvoudig toegang tot de producten en diensten van DHD. Zoals deze 10 informatieproducten ter ondersteuning van uw bedrijfsvoering.


Was u erbij? 10 evenementen en bijeenkomsten van DHD

Een jubileum is een mooi moment om terug te blikken. Dat doen we graag samen met u aan de hand van 10 evenementen. En nu we het toch over evenementen hebben; heeft u zich al aangemeld voor het symposium Op weg naar het nieuwe onderhandelen op 9 oktober?


10 hulpmiddelen voor uniforme ICD-10 codering

Uniforme codering en betrouwbaarheid van de gegevens gaan hand in hand. Soms is het kiezen van de juiste ICD-10 code echter makkelijker gezegd dan gedaan. Voor uw overzicht hebben we 10 hulpmiddelen op een rij gezet.


10 bijzondere diagnosen in de Diagnosethesaurus

Met de Diagnosethesaurus kunnen meer dan 22.000 diagnosen, onderverdeeld in 27 specialismen, worden vastgelegd in het EPD. Van die diagnosen zetten we 10 bijzondere op een rij. Kende u ze al?


10 keer inzicht in de kwaliteit van zorg en patiƫntveiligheid van uw ziekenhuis

Het monitoren van de kwaliteit van zorg en patiĆ«ntveiligheid leidt tot belangrijke inzichten. Hiervoor kunnen ziekenhuizen die zijn aangesloten bij de NVZ en NFU eenvoudig gebruikmaken van diverse producten en diensten.


10 manieren om uw geneesmiddelenbeleid te monitoren

De Geneesmiddelenmonitor is een van de nieuwste informatieproducten van DHD. Hiermee kunt u als apotheker inzichten opdoen ten behoeve van het geneesmiddelenbeleid van uw ziekenhuis. Hoe? Dat leggen we uit aan de hand van deze 10 tips.


10 weetjes over DHD

Na het lezen van bovenstaande inhoudelijke artikelen en top-10 lijsten vindt u het vast leuk om meer te weten te komen over DHD zelf. Daarom delen we in dit tiende artikel 10 weetjes over onze organisatie.


10 voordelen van de Verrichtingenthesaurus

In het laatste artikel over 10 jaar DHD nemen we de Verrichtingenthesaurus onder de loep. U weet vast al in hoofdlijnen wat deze landelijke standaard voor medische verrichtingen inhoudt, maar welke voordelen kunt u er nu precies mee behalen? U leest het hier.


Uw herinneringen

Na het delen van onze verhalen over 10 jaar DHD zijn we uiteraard ook zeer benieuwd naar die van u. U kunt uw herinneringen hier aan ons doorgeven.