BI-ontwikkelaar informatieproducten (32-36 uur)

Jeuken jouw handen om aan de slag te gaan met een van de grootste zorgdatabanken van Nederland? Ben je een ambitieuze en maatschappelijk betrokken BI-ontwikkelaar die klaar is voor de volgende stap in zijn carrière? Wie weet ontwikkel jij binnenkort informatieproducten voor álle Nederlandse ziekenhuizen.

De functie

Als BI-ontwikkelaar op de afdeling Informatieproducten word je constant uitgedaagd met complexe opdrachten. Het ene moment werk je aan kubussen en databases voor BI-producten. Het volgende moment bespreek je met collega’s en zorgprofessionals hoe nog meer waardevolle informatie uit de data kan worden gehaald.

Ons kantoor bevindt zich vlakbij de mooie binnenstad van Utrecht. In kleine projectteams werk je nauw samen met collega’s. Zo gaan onze data-analisten aan de slag met de data die jij toegankelijk maakt en gebruiken de softwareontwikkelaars de data voor de vulling van informatieproducten.

Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de zorg. DHD is een van de grootste gebruikers van Azure binnen de zorg. De Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg bevat medische en financiële gegevens van de ruim 9 miljoen patiënten die jaarlijks een ziekenhuis bezoeken. Met het datawarehouse waar jij aan werkt, zijn de data snel, veilig en efficiënt voor de ziekenhuizen beschikbaar in onze BI-producten.


Functie-eisen

Jij kunt niet wachten om je kennis van complexe datawarehouses in te zetten voor het verbeteren van de zorg. Het optimaliseren van de performance zie je als een continue uitdaging. Je hebt een sterk analytisch vermogen en bent een teamspeler die de verbinding met de buitenwereld belangrijk vindt.

Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen:

 • Je beschikt over een diploma Informatica, Medische informatiekunde of Bedrijfskundige informatica op minimaal hbo-niveau.
 • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring als BI-ontwikkelaar.
 • MS SQL Server, bij voorkeur versie 2014, ken je van binnenuit. Het ontwikkelen van T-SQL scripts kent dan ook geen geheimen voor je.
 • Hetzelfde geldt voor SSAS, SSIS, ETL en stored procedures.
 • Je hebt ervaring met Visual Studio en VTTS (Version Control) én kennis van DBA.
 • Heb je daarnaast ook nog kennis van MS Azure en DevOps, dan is dat zeker een pre.
 • Kennis en ervaring met het werken met zorgdata is een andere nadrukkelijke pre.


Wij bieden

DHD is een moderne werkgever waar hard werken en plezier samengaan. Onze hedendaagse werkomgeving sluit goed aan bij de informele cultuur waar de lijnen kort zijn en je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak.

Verder kun je rekenen op:

 • Ruime mogelijkheden voor ontwikkeling.
 • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Salaris tussen 3.400 en 4.750 euro bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring (functiegroep 60-65 CAO Ziekenhuizen)
 • 8,33% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,33% van in het afgelopen kalenderjaar verdiende salaris.
 • 144 uur vakantie en 57 uur levensfasebudget (bij een 36-urige werkweek).
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO Ziekenhuizen.

De functie is voor 32-36 uur per week en de werktijden zijn in onderling overleg flexibel in te delen.


Solliciteren en meer informatie

Wil je bijdragen aan verbeteringsprojecten in de (ziekenhuis)zorg? Solliciteer dan nu! Stuur jouw CV en korte motivatie naar Alike van Berkum: hr@dhd.nl. Vermeld als onderwerp ‘Vacature BI-ontwikkelaar informatieproducten’. 

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Daarna volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Als onderdeel van het sollicitatieproces zullen wij openbare bronnen als sociale media raadplegen en referenties bij je opvragen. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van je sollicitatie. Neem voor meer informatie over de functie contact op met Harm Nico Plomp, teammanager Informatieproducten: 030 273 95 21.

In onze privacyverklaring voor sollicitanten kun je lezen hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze sollicitanten.


Over DHD

DHD verzamelt, beheert en bewerkt data van ziekenhuizen en beheert standaarden voor de registratie ervan. Ziekenhuizen krijgen de data terug in de vorm van informatie die kan worden gebruikt voor het maken van onderbouwde keuzes op het gebied van kwaliteit van zorg en bedrijfsvoering. DHD is opgericht door de NVZ en NFU.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.