31e PCSI Conference van 14 tot 17 oktober in Den Haag

​​​​​​De jaarlijkse PCSI Casemix conferentie is een unieke kans voor professionals om elkaar te ontmoeten en kennis en ideeën te delen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van gezondheidsinformatie, case-mix, persoonsgerichte zorg en welzijn, value-based benaderingen en passende financiering. 

Het hoofdthema van het Internationale Casemix Congres is ‘Towards sustainable health and social care systems’. Veel landen zijn op weg naar bekostigingssystemen voor de populatie, waarbij niet de instelling, maar de gezondheid van de populatie voorop staat. Dit is een thema dat ook in Nederland een hoge prioriteit heeft. 50 Internationale casemix sprekers gaan in op voornoemde onderwerpen. 

Onderwerpen, die een belangrijke rol spelen tijdens het congres zijn o.a.: 

1. ICD-Ontwikkelingen : Zijn classificatie en terminologie systemen te combineren? 

2. Bronregistratie en registratiegedrag: wat zijn internationale ervaringen? 

3. Welke internationale ervaringen met Casemix systemen zijn er voor populatie bekostiging? 

4. Casemix en ‘Activity Based Funding’: hoe gaat dit samen? 

5. Van DRG, DBC naar ‘Integrated Care’ modellen 

6. Kostprijs bepaling voor Casemix systemen: hoe werkt het? 


Vertegenwoordiging DHD

Op donderdag 15 oktober spreekt Evelyn van Lochem (Teammanager Informatieproducten) namens DHD over het onderwerp ‘Monitoring domestic hospital expenses’. Dat doet zij tijdens de parallelle sessies van 11.00 tot 12.30 uur. De NZa is één van de keynote sprekers tijdens het congres. 


Aanmelden

Aanmelden voor het PCSI Casemix congres kan hier​. Er zijn zowel tickets voor 1 dag als voor het gehele congres beschikbaar.