DHD lanceert T-Rex

​​​​De T-Rex is ontwikkeld als hulpmiddel voor de Diagnose- en Verrichtingenthesaurus. U kunt met de T-Rex eenvoudig en snel diagnosetermen uit de Diagnosethesaurus opzoeken. Naar aanleiding van de uitlevering van de bètaversie van de Verrichtingenthesaurus op 7 juli, komen ook de verrichtingentermen binnenkort beschikbaar in de T-Rex.

​Brede zoekmogelijkheden 

Met de T-Rex kunt u alle termen in de Diagnosethesaurus vinden die een woord of deel van een woord bevatten waar u op zoekt​. Bij elke term krijgt u ook de relevante Snomed termen, ICD10-diagnosen en DBC-diagnosen te zien. U kunt zoeken in de thesaurus of vanuit de ICD-10 structuur. Het is daarnaast mogelijk om te filteren op termen behorend bij een bepaald specialisme. 

​​trex.jpg  

Voor wie is het bedoeld?

De T-Rex is met name bedoeld voor artsen, verpleegkundigen, medisch codeurs, zorgadministrateurs en andere medewerkers binnen ziekenhuizen die met de thesauri werken. 


Beschikbaarheid

U kunt de T-Rex bereiken via trex.dhd.nl. De T-Rex is beschikbaar voor de personen die gemachtigd zijn voor de registratiestandaarden. De lokaal beheerder in uw ziekenhuis kan deze machtiging aan u toekennen.


Heeft u vragen over de T-Rex?

Neem dan contact op met onze Servicedesk. ​