DSM-5 voor Consultatieve psychiatrie opgenomen in Diagnosethesaurus; 1.785 CBV-migratieregels toegevoegd aan Verrichtingenthesaurus

​Donderdag 26 april zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus (2.34) en de Verrichtingenthesaurus (1.3) uitgeleverd. In deze versie van de Diagnosethesaurus is de diagnoselijst van het specialisme Consultatieve psychiatrie herzien in samenwerking met de wetenschappelijke vereniging. De lijst bestaat uit 683 concepten en is gebaseerd op DSM-5.

In totaal zijn ruim 1.000 concepten in de Diagnosethesaurus gewijzigd. Aan de Verrichtingenthesaurus zijn 1785 CBV-migratieregels toegevoegd. Ook zijn twee concepten gewijzigd. 

Let op: 97 nieuwe concepten van Consultatieve psychiatrie zijn nog niet voorzien van een ICD-10 afleiding. Dit volgt in de eerstvolgende uitlevering op 25 mei 2018. De ICD-10 afleidingen van de nieuwe concepten van Consultatieve psychiatrie zijn niet geautoriseerd door het RIVM.


Maandelijkse uitlevering

Om de Diagnose- en Verrichtingenthesaurus actueel te houden, levert DHD maandelijks een nieuwe versie uit die ziekenhuizen kunnen implementeren in het EPD/ZIS. Gemachtigde gebruikers kunnen de Diagnosethesaurus en Verrichtingenthesaurus downloaden in Mijn DHD. Het uitleverschema vindt u hier

Deze versies van de Diagnosethesaurus en de Verrichtingenthesaurus zijn tot stand gekomen met medewerking van onder andere de wetenschappelijke verenigingen van medische specialisten, het RIVM, Nictiz, de NVZ en de NFU. 


Was-wordt-lijsten

Iedere uitlevering wordt voorzien van was-wordt-lijsten met daarin de wijzigingen ten opzichte van de vorige uitlevering. Het is ook mogelijk was-wordt-lijsten op te vragen over meerdere maanden terug, bijvoorbeeld april 2018 ten opzichte van december 2017. U kunt hiervoor contact opnemen met onze Servicedesk.


Heeft u vragen over deze uitlevering?

Neem dan contact op met onze Servicedesk.