Gegevens Transparantiekalender 2016 en Medisch Specialistische Revalidatie beschikbaar in SKI

Eerder dit jaar hebben ziekenhuizen, revalidatiecentra en enkele ZBC’s hun gegevens voor de Transparantiekalender 2016 aangeleverd via OmniQ. Deze gegevens zijn nu voor alle ziekenhuizen beschikbaar in Spiegelinformatie Kwaliteitsindicatoren (SKI) om te benchmarken en zullen binnenkort ook voor de revalidatie-instellingen worden toegevoegd.

Gegevens van ZBC’s

DHD heeft dit jaar op verzoek van de ziekenhuizen de gegevens van de ZBC’s die deze indicatoren aanleveren, toegevoegd aan SKI voor verslagjaar 2014 tot en met 2016. Hierdoor kunnen de scores van het eigen ziekenhuis worden vergeleken met de scores van de deelnemende ZBC’s die hetzelfde type zorg leveren.


Filteren op jaartal

In SKI zijn nu gegevens terug te vinden van verschillende verslagjaren, waarbij kan worden gefilterd op jaartal. Als het filter op 2015 wordt ingesteld, worden alleen de indicatoren in het menu getoond die in 2015 werden uitgevraagd. Als een indicator in 2014 en/of 2016 ook werd uitgevraagd, zullen deze data eveneens worden getoond. In het indicatorenoverzicht zijn alleen de gegevens van 2015 zichtbaar als het filter op 2015 is ingesteld.


Gepubliceerde opmerkingen inzien

Instellingen kunnen bij het invullen van de Transparantiekalender opmerkingen plaatsen die samen met de cijfers worden gepubliceerd door het Zorginstituut Nederland. De opmerkingen zijn nu ook in SKI terug te vinden. Als in SKI bij een score een ‘i’ verschijnt, kunnen gebruikers hier met de muis overheen bewegen om een opmerking bij dit cijfer te zien.


Deelname Revalidatie Nederland aan SKI

Revalidatie-instellingen hebben hun gegevens dit jaar voor het eerst via OmniQ aangeleverd. Zij kunnen deze gegevens binnenkort inzien in SKI, voor zowel de interne set als de set Inzicht in Revalidatie.


Meer weten?

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze Servicedesk.