Geslaagde kennissessies LBZ

​​​​​Op 16 februari, 1 maart en 10 maart is de kennissessie LBZ gehouden voor een groep ​​enthousiaste deelnemers (voornamelijk medisch codeurs). Hierbij kwamen diverse onderdelen van de LBZ aan bod, zoals details over het aanleverproces en het LBZ-datamodel, registratie aan de bron, ICD-10, belangrijke variabelen voor de registratie en de rol van de medisch codeur. 

​Ook was er veel aandacht voor het belang van goede data(registratie): als de kwaliteit van de data goed is, zie je dat terug in de informatie die hieruit gegeneerd wordt. Dit werd toegelicht aan de hand van de kwaliteitsindicator HSMR en de informatieproducten Hospital Data Viewer en het DHD-dashboard.

Door de kleinschaligheid van de bijeenkomst (20 personen per sessie) was er volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen tussen de deelnemers onderling. 

Als u ook interesse heeft om de kennissessie LBZ bij te wonen, dan kunt u zich op de wachtlijst​ plaatsen. U krijgt dan vervolgens een uitnodiging van ons. Wij vinden het erg leuk om via de kennissessies in contact te komen met medisch codeurs en andere betrokkenen bij de LBZ-registratie.

IMG_6958.JPG