Geslaagde try-out workshop DHD-dashboard

​​​​Vorige week heeft een aantal medewerkers van de NVZ deelgenomen aan de workshop DHD-dashboard​ voor onderhandelingen met zorgverzekeraars. Het betrof een try-out workshop voorafgaand aan de workshops die DHD geeft in september. 

​De workshop werd gestart met een uitleg van de werking van het dashboard, waarbij de verschillende onderdelen en datasets uitgebreid werden toegelicht. Als je de werking van het dashboard goed kent, is uit de data enorm veel relevante informatie te halen die gebruikt kan worden bij de onderhandelingen met zorgverzekeraars. 


Gezamenlijk werd bekeken en besproken hoe de data ingezet kan worden bij het maken en onderbouwen van offertes. Dat is van groot belang in de huidige markt waarin zorgverzekeraars gericht op prijs inkopen.  ​


IMG_5746.JPG


​Vervolgens gingen de deelnemers groepsgewijs aan de slag met het analyseren van fictieve data van een ziekenhuis. Hierbij werd data uit het dashboard gecombineerd met fictieve eigen data uit het ziekenhuis die niet in het dashboard staat, met als doel om tot een goed onderbouwd voorstel voor zorgverzekeraars te komen. 


Verbetering van de kwaliteit van zorgprocessen

Een van de andere doeleinden waarvoor het dashboard kan worden ingezet, is om de kwaliteit van zorgprocessen te verbeteren. Ook deze toepassing kwam tijdens de workshop aan bod. Hiervoor werd gezamenlijk gekeken naar de zorgprofielen (de geregistreerde verrichtingen bij een bepaald DBC-zorgproduct) die in het dashboard zijn opgenomen. 


Workshop DHD-dashboard NVZ2.JPG


Interessante inzichten

Zowel de deelnemers als DHD hebben interessante inzichten opgedaan tijdens de workshop. DHD om de inhoud van de workshop nog verder aan te scherpen op basis van de feedback van de deelnemers; voor de deelnemers geldt dat zij nu beter weten welke mogelijkheden het dashboard biedt voor ziekenhuizen en hoe ze het in de praktijk kunnen toepassen. 


Interesse in de workshop DHD-dashboard?

De workshop wordt twee keer gegeven in september: op maandag 7 september en dinsdag 15 september, van 09.00 tot 12.30 uur. Op deze pagina​ vindt u meer informatie over de workshop. Bij aanmelding kunt u aangeven welke dag u de workshop wilt volgen.


Het DHD-dashboard is kosteloos beschikbaar voor ziekenhuizen.