LBZ-portaal gelanceerd: 24/7 inzicht in uw data-aanleveringen

​Wat is de status van de medische en financiële LBZ-aanlevering van uw ziekenhuis? Voorheen ontving elk ziekenhuis maandelijks een rapportage in pdf-formaat. Vanaf vandaag is deze informatie over de voortgang en kwaliteit van de LBZ-data op elk moment beschikbaar in het online LBZ-portaal. 

De voordelen ten opzichte van de maandelijkse rapportage:

  • Een wekelijkse data-update. Dat betekent sneller inzicht in veranderingen en aandachtspunten.
  • De voortgang en kwaliteit zijn visueel gemaakt in grafieken en tabellen. Deze zijn overzichtelijk ingedeeld in categorieën.
  • Met signaalkleuren wordt aangegeven of er aandachtspunten zijn voor het ziekenhuis.
  • Bij een aantal grafieken kan worden doorgeklikt naar detailgegevens, bijvoorbeeld om in te zoomen op de opnamen die aandacht behoeven.

LBZ-portaal.png

We raden alle ziekenhuizen aan regelmatig de grafieken en tabellen in het LBZ-portaal te bekijken en met de aandachspunten aan de slag te gaan. Zo werken we samen aan het verbeteren van de datakwaliteit van de LBZ. 


Toegang tot het LBZ-portaal

Het LBZ-portaal is bereikbaar via https://lbz.dhd.nl. De lokaal beheerder van uw ziekenhuis kan u toegang verlenen. Wilt u weten wie uw lokaal beheerder is of heeft u vragen over het LBZ-portaal? Wij horen het graag via 030 799 61 65 of info@dhd.nl.