Nieuwe cijfers HSMR (voorlopig) en OLO beschikbaar in de HDV

De LBZ-medisch over registratiejaar 2016 is definitief afgesloten. Op basis van deze data is op 2 mei de Hospital Data Viewer (HDV) geüpdatet. Gebruikers van de HDV beschikken nu al over de gegevens die ook worden opgenomen in het Rapport LBZ-indicatoren over registratiejaar 2016.​

De IGZ vraagt bij ziekenhuizen de voorlopige HSMR en de Onverwacht Lange Opnameduur (OLO) over registratiejaar 2016 op. HDV-gebruikers kunnen deze gegevens nu al inzien en analyseren. Daarnaast vraagt de IGZ dit jaar voor het eerst de Heropnamenratio op. Wij zijn op dit moment bezig om de Heropnamenratio op te nemen in de HDV en zullen gebruikers berichten wanneer dit beschikbaar is.


Mijn DHD en OmniQ

Tevens stellen wij net als voorgaande jaren rond half mei de voorlopige HSMR beschikbaar in Mijn DHD. De teller en noemer voor de OLO en Heropnamenratio zullen vooraf in OmniQ, het invoerportaal voor de IGZ Basisset, worden ingevuld. De betreffende contactpersonen ontvangen hierover bericht.


Rapport LBZ-indicatoren

De gedrukte versie van het Rapport LBZ-indicatoren 2016 zal uiterlijk op 15 juni worden verstuurd naar de raden van bestuur van de ziekenhuizen. DHD stelt de digitale versie van het rapport eerder beschikbaar via Mijn DHD, de streefdatum is vóór 1 juni.