OmniQ geopend voor indicatoren Transparantiekalender en IGZ-basisset

​​Op 1 januari is OmniQ weer open gegaan voor de aanlevering van kwaliteitsindicatoren. Nieuw ten opzichte van vorig jaar is dat ziekenhuizen naast de kwaliteitsindicatoren van de Transparantiekalender ook de indicatoren van de IGZ-basisset via OmniQ kunnen aanleveren.​

Sinds de openstelling in januari zijn in totaal ruim 76.000 indicatoren ingevoerd door 153 instellingen. Dit aantal zal naar verwachting flink stijgen naarmate de sluitingsdatum dichterbij komt. Ziekenhuizen moeten vóór 15 april de kwaliteitsindicatoren van de Transparantiekalender hebben aangeleverd. Voor de IGZ-basisset is dat voor 15 april (voorlopige aanlevering) en voor ​​1 juni (definitieve aanlevering). DHD zorgt er vervolgens voor dat de ingevulde gegevens op tijd worden aangeleverd bij Zorginstituut Nederland en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.


Indicatoren uit kwaliteitsregistraties

Om dubbel werk voor ziekenhuizen te voorkomen is 15 februari de import vanuit de LROI gestart. Tijdens dit proces worden de indicatoren door de LROI berekend en twee keer per week in OmniQ geïmporteerd. Hierdoor hoeven ziekenhuizen de betreffende data maar eenmalig te registreren. Het controleren en accorderen van deze indicatoren vindt plaats in OmniQ. 

15 maart beginnen andere registraties, waaronder de NCFS en Perined, eveneens met het importeren van een aantal indicatoren. Sinds dit jaar is ook DICA bij deze procedure aangesloten.


Heeft u vragen over OmniQ?

Kijk dan op de productpagina​ voor meer informatie of neem contact op met onze Servicedesk.