OmniQ open voor kwaliteitsindicatoren 2020

​Alle ziekenhuizen maken jaarlijks gebruik van OmniQ voor het invullen van de kwaliteitsindicatoren van de Transparantiekalender (Zorginstituut Nederland) en de Basisset MSZ (IGJ). Het portaal is op 22 oktober 2020 weer opengesteld, zodat gebruikers zich alvast kunnen voorbereiden op de daadwerkelijke aanleveringen vanaf 1 januari 2021.  

Een aantal praktische zaken

De planning voor zowel de Transparantiekalender als Basisset MSZ vindt u hier. Ook dit jaar worden de gegevens van diverse kwaliteitsregistraties weer automatisch geïmporteerd in OmniQ, zodat ziekenhuizen de gegevens niet dubbel hoeven te registreren. 

Een belangrijk wijziging in het portaal is dat de klantpreferentievragen zijn losgemaakt van de Transparantiekalender. Ze zijn nu als apart onderdeel opgenomen in de navigatieboom. Ook wordt op de ondertekenpagina een overzicht getoond van de onderdelen die nog niet volledig zijn ingevuld, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen zien wat er nog ontbreekt .  


Jaarlijkse gebruikersdag

Op 25 en 30 november vond de OmniQ-gebruikersdag plaats. Deze twee online sessies vervingen de jaarlijkse bijeenkomst op locatie bij DHD. Ruim 140 deelnemers werden bijgepraat over de ontwikkelingen in het portaal, inhoudelijke en procesmatige aspecten van de gegevensaanlevering en dit jaar specifiek over de invloed van COVID-19 op de data. Experts van NVZ, NFU, IGJ, Zorginstituut Nederland en DHD verzorgden de presentaties.

Kon u niet bij de gebruikerssessies aanwezig zijn? Op deze pagina kunt u beide sessies terugkijken.


Voortaan onze nieuwsberichten ontvangen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.