Publicatie Diagnosethesaurus versie 2.27

Op 24 augustus is de nieuwste versie – versie 2.27 – van de Diagnosethesaurus gepubliceerd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

​- Veel @DBC-termen zijn voorzien van een ICD-10 afleiding

- In samenwerking met de WV Audiologie is een groot deel van de diagnoselijst van audiologie herzien en gewijzigd

- Voor het specialisme Kindergeneeskunde zijn naar aanleiding van reguliere wijzigingsverzoeken en het Snomedificatie-proces veel wijzigingen doorgevoerd

Deze uitlevering, versie 2.27, wordt uitleverformaat 3.1 beschikbaar gesteld.

Ter informatie: volgende week, op 31 augustus aanstaande, zal de tweede bèta-uitlevering van de Verrichtingenthesaurus plaatsvinden.

Totstandkoming van de diagnosethesaurus

Aan deze Diagnosethesaurus is hard gewerkt door veel betrokkenen binnen en buiten DHD. Zonder medewerking van de wetenschappelijke verenigingen, de contactpersonen binnen ziekenhuizen​ die ons van feedback hebben voorzien, het RIVM, Nictiz en de NVZ en NFU was deze Diagnosethesaurus niet tot stand gekomen.

 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de Diagnosethesaurus. Indien u geautoriseerd bent om de Diagnosethesaurus-bestanden te downloaden kunt u via deze link direct naar de downloadpagina. 


Mocht u problemen ondervinden bij het gebruik van de Diagnosethesaurus, dan kunt u contact opnemen met onze Servicedesk, via info@dhd.nl​.