Publicatie Diagnosethesaurus versie 2.4

​​Op 28 augustus is de nieuwste versie – versie 2.4 – van de diagnosethesaurus gepubliceerd.​

Ten opzichte van de vorige uitlevering (versie 2.3) zijn er wijzigingsverzoeken toegevoegd en zijn de volgnummers in de ICD-10 afleiding hersteld.

 

Bestandsformaten

De diagnosethesaurus versie 2.4 is uitgeleverd in de bestandsformaten 2.1, 2.2 en 3.0.

 

In de bestandsformaten 2.2 en 3.0 levert DHD meervoudige DBC-afleidingen uit. Een meervoudige afleiding voor de DBC betekent dat er bij een referentieterm meerdere DBC's mogelijk zijn. In de releasenotes vindt u een toelichting.

 

Let op: bestandsformaten 2.2 en 3.0 mogen alleen gebruikt worden in combinatie met een EPD dat meervoudige afleidingen ondersteunt. Meer informatie kunt u bij uw EPD-leverancier opvragen.

 

Totstandkoming van de diagnosethesaurus

Aan deze diagnosethesaurus is hard gewerkt door veel betrokkenen binnen en buiten DHD. Zonder medewerking van de wetenschappelijke verenigingen, de contactpersonen binnen ziekenhuizen die ons van feedback hebben voorzien, het RIVM, Nictiz en de NVZ en FNU was deze diagnosethesaurus niet tot stand gekomen.

 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de diagnosethesaurus. Indien u geautoriseerd bent om de diagnosethesaurus-bestanden te downloaden kunt u inloggen via 'Mijn DHD' en direct naar de downloadpagina. 

 

Er zijn instellingen die (nog) niet over een EPD-systeem beschikken dat de diagnosethesaurus ondersteunt. DHD kan u ondersteunen met een tijdelijke overbruggingsoplossing om toch aan de eisen rondom registratie aan de bron te voldoen. Neem hiervoor contact op met de DHD via onze servicedesk.  ​