Publicatie diagnosethesaurus 29 juni

​​Op 29 juni is de nieuwe versie van de diagnosethesaurus gepubliceerd. Deze versie bevat de diagnoses van alle specialismen met een ICD-10 verplichting. Voor de specialismen Neurologie, Neurochirurgie, Cardiochirurgie en Verloskunde & gynaecologie betreft dit de initiële publicatie. 

Nu beschikken alle specialismen over een gevalideerde en gecontroleerde diagnosethesaurus voor registratie aan de bron, inclusief afleidingen naar DBC-diagnosetypering en ICD-10. Ten opzichte van de vorige uitlevering zijn tevens taal- en spellingscorrecties doorgevoerd. Tot slot zijn de ICD-10 afleidingen in de huidige uitlevering voor een groter deel door het RIVM en Nictiz gecontroleerd.

 

Aan deze diagnosethesaurus is hard gewerkt door veel betrokkenen binnen en buiten DHD. Hij was niet tot stand gekomen zonder de medewerking van de wetenschappelijke verenigingen, contactpersonen binnen ziekenhuizen die ons van feedback hebben voorzien, het RIVM, Nictiz en de NVZ en FNU.

 

Klik hier voor meer informatie over de diagnosethesaurus. Indien u geautoriseerd bent om de diagnosethesaurus bestanden te downloaden kunt u ook direct naar de downloadpagina


Er zijn instellingen die (nog) niet over een EPD-systeem beschikken dat de diagnosethesaurus ondersteunt. DHD kan u wellicht ondersteunen met een tijdelijke overbruggingsoplossing om toch aan de eisen rondom registratie aan de bron te voldoen. Neem hiervoor contact op met de DHD via onze servicedesk. ​