Publicatie diagnosethesaurus versie 2.2.2

​​​Op 6 juli is de nieuwste versie van de diagnosethesaurus gepubliceerd: versie 2.2.2. Ten opzichte van de vorige uitlevering (versie 2.2.1) zijn, in overleg met de wetenschappelijke vereniging voor Allergologie (NVVA), meervoudige afleidingen toegevoegd voor Allergologie. De diagnosethesaurus versie 2.2.2 is uitgeleverd in de bestandsformaten 2.1, 2.2 en 3.0.

In de nieuwe bestandsformaten 2.2 en 3.0 levert DHD meervoudige DBC afleidingen uit. Een meervoudige afleiding voor de DBC betekent dat er bij een referentieterm meerdere DBC's mogelijk zijn. In de releasenotes vindt u een toelichting. Let op: bestandsformaten 2.2 en 3.0 mogen alleen gebruikt worden in combinatie met een EPD dat meervoudige afleidingen ondersteunt. Meer informatie hierover kunt u bij uw EPD leverancier opvragen.

 

Aan deze diagnosethesaurus is hard gewerkt door veel betrokkenen binnen en buiten DHD. Hij was niet tot stand gekomen zonder de medewerking van de wetenschappelijke verenigingen, contactpersonen binnen ziekenhuizen die ons van feedback hebben voorzien, het RIVM, Nictiz en de NVZ en FNU.

 

Klik hier voor meer informatie over de diagnosethesaurus. Indien u geautoriseerd bent om de diagnosethesaurus bestanden te downloaden kunt u ook direct naar de downloadpagina


Er zijn instellingen die (nog) niet over een EPD-systeem beschikken dat de diagnosethesaurus ondersteunt. DHD kan u wellicht ondersteunen met een tijdelijke overbruggingsoplossing om toch aan de eisen rondom registratie aan de bron te voldoen. Neem hiervoor contact op met de DHD via onze servicedesk​. ​