Publicatie diagnosethesaurus versie 2.20

​​​​Op 23 december is de nieuwste versie – versie 2.20 – van de diagnosethesaurus gepubliceerd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

- De diagnoselijst voor het specialisme allergologie is volledig herzien door de WV, resulterend in veel wijzigingen.

- De RZ17 wijzigingen in de DBC-structuur, zoals gepubliceerd door de NZa, zijn doorgevoerd in overleg met de WV’en.

- De ICD-10 wijzigingen voor registratiejaar 2017 (v11v), zoals te gebruiken in de LBZ, zijn doorgevoerd en geautoriseerd door RIVM.​

Met deze uitlevering, versie 2.20, worden uitleverformaat 2.2, 3.0 en 3.1 beschikbaar gesteld. Deze uitlevering is de laatste waarin formaat 2.2 en 3.0 worden uitgeleverd.


Totstandkoming van de diagnosethesaurus

Aan deze diagnosethesaurus is hard gewerkt door veel betrokkenen binnen en buiten DHD. Zonder medewerking van de wetenschappelijke verenigingen, de contactpersonen binnen ziekenhuizen die ons van feedback hebben voorzien, het RIVM, Nictiz en de NVZ en NFU was deze diagnosethesaurus niet tot stand gekomen.

 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de diagnosethesaurus. Indien u geautoriseerd bent om de diagnosethesaurus-bestanden te downloaden kunt u via deze link direct naar de downloadpagina. 


Mocht u problemen ondervinden bij het gebruik van de diagnosethesaurus, dan kunt u contact opnemen met onze Servicedesk, via info@dhd.nl.