Publicatie Diagnosethesaurus versie 2.25

Op 30 juni is de nieuwste versie – versie 2.25 – van de Diagnosethesaurus gepubliceerd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

- Het verwijderen van onjuiste ICD-10-afleidingen, die actief waren in 2014 en fouten opleverden, met goedkeuring van de EPD-leveranciers. De foutmeldingen bij het importeren van de nieuwe Diagnosethesaurus zouden zo opgelost moeten zijn. 

- Het doorvoeren van een deel van de aanpassingen aan het subspecialisme neonatologie behorende tot kindergeneeskunde. Deze wijzigingen komen vanuit de Gynaecologie-Neonatologie-lijst. Het overige deel van de aanpassingen komt in de volgende uitleveringen mee.

- Het doorvoeren van een groot deel van de wijzigingen van de Lijst Academische Zorg (LAZ) KNO.​

​Deze uitlevering, versie 2.25, wordt uitleverformaat 3.1 beschikbaar gesteld.


Totstandkoming van de diagnosethesaurus

Aan deze Diagnosethesaurus is hard gewerkt door veel betrokkenen binnen en buiten DHD. Zonder medewerking van de wetenschappelijke verenigingen, de contactpersonen binnen ziekenhuizen die ons van feedback hebben voorzien, het RIVM, Nictiz en de NVZ en NFU was deze Diagnosethesaurus niet tot stand gekomen.

 

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de Diagnosethesaurus. Indien u geautoriseerd bent om de Diagnosethesaurus-bestanden te downloaden kunt u via deze link direct naar de downloadpagina. 


Mocht u problemen ondervinden bij het gebruik van de Diagnosethesaurus, dan kunt u contact opnemen met onze Servicedesk, via info@dhd.nl​.