Publicatie diagnosethesaurus versie 2.9

​​​Op 29 januari is de nieuwste versie – versie 2.9 – van de diagnosethesaurus gepubliceerd. Deze release staat in het teken van toegekende wijzigingsverzoeken.​

Bestandsformaten 

De diagnosethesaurus versie 2.9 is uitgeleverd in de bestandsformaten 2.2 en 3.0. Bestandsformaat 2.1 wordt vanaf versie 2.5 niet langer ondersteund.

Bestandsformaat 2.1 ondersteunt alleen enkelvoudige DBC-afleidingen. In de bestandsformaten 2.2 en 3.0 levert DHD meervoudige DBC-afleidingen uit. Een meervoudige afleiding voor de DBC betekent dat er bij een referentieterm meerdere DBC’s mogelijk zijn. In de releasenotes van de publicatie vindt u een toelichting m.b.t. de meervoudige DBC-afleidingen.

Let op: bestandsformaten 2.2 en 3.0 kunnen alleen gebruikt worden in combinatie met een EPD dat meervoudige afleidingen ondersteunt. Meer informatie kunt u bij uw EPD-leverancier opvragen.

​Mocht u problemen ondervinden, dan kunt u contact opnemen met onze Servicedesk.

 

Totstandkoming van de diagnosethesaurus

Aan deze diagnosethesaurus is hard gewerkt door veel betrokkenen binnen en buiten DHD. Zonder medewerking van de wetenschappelijke verenigingen, de contactpersonen binnen ziekenhuizen die ons van feedback hebben voorzien, het RIVM, Nictiz en de NVZ en NFU was deze diagnosethesaurus niet tot stand gekomen.

 

Meer informatie

Klik hier​ voor meer informatie over de diagnosethesaurus. Indien u geautoriseerd bent om de diagnosethesaurus-bestanden te downloaden kunt u via deze link direct naar de downloadpagina. 

Er zijn instellingen die (nog) niet over een EPD-systeem beschikken dat de diagnosethesaurus ondersteunt. DHD kan u ondersteunen met een tijdelijke overbruggingsoplossing om toch aan de eisen rondom registratie aan de bron te voldoen. Neem hiervoor contact op met de DHD via onze Servicedesk​.