RZ18 en ICD-10 wijzigingen voor 2018 (v12v) in Diagnosethesaurus versie 2.31

​In versie 2.31 van de Diagnosethesaurus zijn RZ18-wijzigingen in de DBC-structuur, zoals gepubliceerd door de NZa, doorgevoerd in overleg met de betrokken WV'en. Ook zijn de ICD-10 wijzigingen voor registratiejaar 2018 (v12v), zoals te gebruiken in de LBZ, doorgevoerd en geautoriseerd door het RIVM. Daarnaast zijn op verzoek van de NVvA 71 concepten gewijzigd. Hiertoe gemachtigde gebruikers kunnen de nieuwste versie van de Diagnosethesaurus vanaf vandaag downloaden in Mijn DHD.

Om de Diagnosethesaurus actueel te houden, levert DHD maandelijks een nieuwe versie uit die ziekenhuizen kunnen implementeren in het EPD/ZIS. In deze uitleveringen zijn wijzigingsverzoeken doorgevoerd die door ziekenhuizen, wetenschappelijke verenigingen en DHD zijn ingediend.

Deze versie van de Diagnosethesaurus is tot stand gekomen met medewerking van onder andere het RIVM, Nictiz, de NVZ en de NFU. Gemachtigde gebruikers kunnen de Diagnosethesaurus downloaden in Mijn DHD. Ook is hier het uitleverschema voor 2018 beschikbaar gesteld.


Opmerking in aanvulling op de uitlevering

In de bijlage ‘Diagnosethesaurus - Release notes versie 2.31’ staat onder ‘Hoofdstuk 2.2 – Toelichting ICD-10’ de volgende tekst:

Deze uitlevering bevat de ICD-10 brontabel ICD-10-2014v12v-O3-C, gepubliceerd op 6 december 2017 door het RIVM (http://www.rivm.nl/who-fic/ICD.htm, ‘ICD-10 zoals te gebruiken in de LBZ voor registratiejaar 2018’). Houd er rekening mee dat het noodzakelijk kan zijn om eerst de tabellen door het RIVM in te lezen voordat u gebruik kunt maken van deze versie van de Diagnosethesaurus. Voor meer informatie verwijzen wij u naar uw contactpersoon bij uw leverancier.

Wij adviseren u de link zoals hierboven beschreven te gebruiken in Internet Explorer en niet in Firefox en Chrome (in deze browsers werkt de link niet).


Mijn DHD vernieuwd

Mijn DHD – de beveiligde omgeving waar u de Diagnosethesaurus kunt downloaden – is vernieuwd. Op de welkomstpagina ziet u direct uw meest recente downloads. Ook kunt u via Mijn producten & diensten naar alle beschikbare downloads voor de Diagnosethesaurus. Hier vindt u zowel de bestanden van de meest recente uitlevering als het archief met eerdere uitleveringen. 


Heeft u vragen over deze uitlevering?

Neem dan contact op met onze Servicedesk.