SKI uitgebreid en gegevens 2015 beschikbaar

​​​Het instrument Spiegelinformatie Kwaliteitsindicatoren (SKI) is geüpdatet met de indicatoren die over verslagjaar 2015 zijn aangeleverd aan het Zorginstituut Nederland. Ook zijn dit jaar voor het eerst de indicatoren uit de IGZ-Basisset opgenomen in SKI. We hebben SKI in een nieuw jasje gestoken, met een overzichtelijker en frisser uiterlijk als resultaat. In afstemming met de NVZ en NFU zijn bovendien een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd voor het maken van vergelijkingen.​

​Uitgebreide benchmarkmogelijkheden in SKI

In SKI kunt u van uw eigen ziekenhuis en een vergelijkingsgroep de gemiddelden en spreiding zien van de zorginhoudelijke indicatoren die over verslagjaar 2015 aangeleverd zijn aan Zorginstituut Nederland (via OmniQ) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (via Ziekenhuizentransparant.nl). De informatie uit SKI kunt u inzetten om de informatiepositie van uw ziekenhuis te verbeteren en om verbeterpunten te signaleren.

Afgelopen jaar heeft de NVZ een onderzoek uitgevoerd naar de behoeften van ziekenhuizen ten aanzien van SKI. Naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek zijn er verschillende verbeteringen doorgevoerd in het instrument, waardoor SKI nu beschikt over uitgebreidere vergelijkingsmogelijkheden dan voorgaande jaren:

  • Voor de indicatoren van het Zorginstituut Nederland is het nu mogelijk om vergelijkingen te maken tussen 2014 en 2015. Binnenkort zullen de IGZ-indicatoren over verslagjaar 2014 ook beschikbaar komen in SKI, waardoor vergelijkingen tussen 2014 en 2015 van deze indicatoren ook mogelijk zijn. 

  • Vanaf dit jaar kunnen meerdere referentiegroepen samengesteld worden voor het maken van vergelijkingen. Ook zit er geen maximum meer aan het selecteren van ziekenhuizen binnen een referentiegroep. 

  • Niet alleen de benchmarktabellen, maar ook de benchmarkgrafieken kunnen nu geëxporteerd worden naar een apart bestand.

Ontwikkelingen die nog op de planning staan, zijn het toevoegen van landelijke benchmarks en uitgebreidere exportmogelijkheden. DHD blijft met de NVZ en NFU in gesprek om de functionaliteiten van het instrument verder te optimaliseren in de nabije toekomst. 


Waar vind ik SKI?

SKI is bereikbaar via www.dhd.nl/SKI​. U dient hiervoor in te loggen met de inloggegevens van uw DHD-account (waarmee u ook toegang heeft tot een van de andere DHD-producten, zoals het DHD-dashboard of de Hospital Data Viewer).

 

Heeft u vragen over SKI? 

Neem dan contact op via onze Servicedesk​.