SNOMED CT-koppelingen toegevoegd in Diagnosethesaurus

​Donderdag 30 augustus zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus (2.38) en de Verrichtingenthesaurus (1.7) uitgeleverd. In de Diagnosethesaurus zijn een groot aantal concepten voorzien van een SNOMED-CT-koppeling. Daarnaast zijn er wijzigingsverzoeken voor zowel de Diagnosethesaurus als Verrichtingenthesaurus doorgevoerd.

Uitleverformaat 3.2

Deze uitlevering is, naast het bekende formaat 3.1, ook in het nieuwe uitleverformaat 3.2 gepubliceerd. In dit nieuwe uitleverformaat zijn ten opzichte van 3.1 structuurwijzigingen aangebracht om extra data te kunnen opnemen in de thesauri. De EPD/ZIS-leverancier kan deze data toepassen in de functionaliteit van het EPD, zodat de zorgverleners beter worden gefaciliteerd. Meer informatie over dit uitleverformaat vindt u op deze pagina. U kunt bij uw EPD-leverancier navragen vanaf welke versie van de thesauri uitleverformaat 3.2 wordt ondersteund. Uitleverformaat 3.1 wordt eind november 2018 voor het laatst gepubliceerd.


Maandelijkse uitlevering

Om de Diagnosethesaurus en de Verrichtingenthesaurus actueel te houden, levert DHD maandelijks een nieuwe versie uit die ziekenhuizen kunnen implementeren in het EPD/ZIS. Gemachtigde gebruikers kunnen de thesauri downloaden in Mijn DHD. Het uitleverschema vindt u hier

Deze versies van de Diagnose- en Verrichtingenthesaurus zijn tot stand gekomen met medewerking van onder andere de wetenschappelijke verenigingen van medische specialisten, het RIVM, Nictiz, de NVZ en de NFU. 


Was-wordt-lijsten

Iedere uitlevering wordt voorzien van was-wordt-lijsten met daarin de wijzigingen ten opzichte van de vorige uitlevering. Het is ook mogelijk was-wordt-lijsten bij ons op te vragen over meerdere maanden terug, bijvoorbeeld april 2018 ten opzichte van december 2017.


Heeft u vragen over deze uitlevering?

Neem dan contact met ons op.