Sportgeneeskunde opgenomen in Diagnosethesaurus; CBV-migratieregels toegevoegd aan Verrichtingenthesaurus

Donderdag 22 februari zijn de nieuwe versies van de Diagnosethesaurus (2.33) en de Verrichtingenthesaurus (1.2) uitgeleverd. Aan de Diagnosethesaurus is het specialisme Sportgeneeskunde toegevoegd en in de Verrichtingenthesaurus zijn migratieregels voor de overgang vanuit het CBV opgenomen.

Sportgeneeskunde in de Diagnosethesaurus

Met ingang van 1 maart 2018 kunnen sportartsen in de praktijk gaan werken met de Diagnosethesaurus. De lijst voor Sportgeneeskunde, die bestaat uit 640 termen, is samengesteld in nauwe samenwerking met de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG). De klinische werkbaarheid en herkenbaarheid van de termen zijn geborgd doordat de opgenomen diagnosen zijn geformuleerd in de terminologie van de medisch specialist.


Maandelijkse uitlevering

Om de Diagnose- en Verrichtingenthesaurus actueel te houden, levert DHD maandelijks een nieuwe versie uit die ziekenhuizen kunnen implementeren in het EPD/ZIS. Klik hier voor het uitleverschema.

Deze versies van de Diagnosethesaurus en de Verrichtingenthesaurus zijn tot stand gekomen met medewerking van onder andere de wetenschappelijke verengingen van medische specialisten, het RIVM, Nictiz, de NVZ en de NFU. Gemachtigde gebruikers kunnen de Diagnosethesaurus en Verrichtingenthesaurus downloaden in Mijn DHD.


Heeft u vragen over deze uitlevering?

Neem dan contact met ons op.